O nucă prea tare: Știința MD Bacău – HCM Constanța 27-33 (12-16)


Handbaliștii de la Știința au intrat în teren în fața campioanei deciși să-și spele păcatele de ieri după-amiază, când au pierdut la scor cu CSM București. În consecință, băcăuanii s-au aflat la conducere pe tabela de marcaj timp de 9 minute, după care au intervenit câteva greșeli personale, pase la intercepție, constănțenii au profitat și au marcat de 5 ori la rând, scorul devenind 5-8 în minutul 12. Eliodor Voica a cerut time-out, fără efect din păcate, fiindcă oaspeții s-au desprins și la 6 goluri, însă intrarea lui Iacob pe finalul reprizei a făcut ca lucrurile să se mai echilibreze și puteau fi mai echilibrate dacă B. Voica nu rata un 7 metri la ultima fază a primului mitan (Știința a ratat din nou 3 astfel de execuții, două prin Voica și una prin Bondar).

În repriza secundă, băcăuanii au avut un prim sfert de oră foarte bun, s-au apropiat la un gol (22-23, min. 46), dar Ioan Crăciun a cerut time-out, i-a introdus pe Stamate și Irimescu, iar campionii s-au desprins la loc, de data aceasta definitiv, chiar dacă Shota Tevzadze a prins o zi foarte bună. Diferența de valoare dintre cele două loturi și-a spus în cele din urmă cuvântul, Știința a făcut un meci mai bun decât cel precedent, dar senzația e că se putea mai mult.
Dacă până acum n-am menționat nimic despre arbitraje, ei bine, cuplul buzoian Băducu – Voicu a avut o prestație execrabilă, după ce și vineri seara au enervat pe toată lumea. Să sperăm că organizatorii ne vor scuti de-acum de prezența acestor băieți care au mari probleme în a deosebi mâinile de picioare și nu numai atât.

O ultimă observație: după niciunul din meciurile acestui turneu, handbaliștii Științei nu s-au mai prezentat la mantinelă pentru a-și saluta suporterii, ceea ce nu le face deloc cinste. Dacă a fost o simplă întâmplare și lucrurile vor reveni la normal, poate că li se va trece cu vederea, dar dacă e o chestiune deliberată, făcută de dragul schimbării, atunci înseamnă că lucrurile au luat-o într-o direcție greșită la această echipă.

Știința Bacău: Laufceac, Tevzadze, Tamaș – Ghiță 4, Iacob 4, Rotaru 3, Gurkovsky 3, B. Voica 3, Bondar 2, Kurilenko 2, Ramba 2, Păunică 1, Iancu 1, Dospinescu 1, M. Bujor 1, Manea, Cadar, Tărâță, Grigoraș, Sandu.

HCM Constanța: Popescu, Stănescu – Stamate 6, Riganas 6, Ghionea 5, Toma 3, Buricea 3, Csepreghi 3, Mocanu 3, Irimescu 2, Sabou 1, Criciotoiu 1, Stavrositu, Onyejekwe.

8 comentarii la „O nucă prea tare: Știința MD Bacău – HCM Constanța 27-33 (12-16)”

 1. Nu pot remarca regresul fata de anul trecut,bateam HCM’ul intr-un mod glorios,acum suntem ciuca batailor ….cu un joc jalnic….

 2. Trebuie sa ne sustinem echipa indiferent de rezultate…sa fim langa ei si la bine si la greu,indiferent de antrenor…Domnule Voica sper ca pana la inceputul campionatului sa reglati toate greselile care se fac si cu aruncarile alea de la 7 metri…e belea

 3. Asa este trebuie sa o sustinem. Totusi cine raspunde de rezultate. Ca anul trecut nu au prins cupe,(pentru prima data in patru ani de liga), ??? Acum joaca penibi….Noi ii sustinem in continuare, dar ei??? ne respecta pe cat ii sustinem noi???

 4. N-au prins cupe europene pentru ca sunt citiva in echipa aia care nu prea au vrut sa joace in ultimul meci de la Oradea. In vara asta domnul B. se lauda prin tirgul nostru cum au trintit acel meci pentru a grabi plecarea lui Voica de la echipa. Acest tip de comportament il suspectez si in alte meciuri insa la meciul de la Oradea (ultima in clasament la acel moment) a fost clar o lipsa de combat din partea unor jucatori.
  Referitor la domnul B. care are valoare ca jucator de handbal insa ca si carater este un 0 isi permite sa faca asemenea lucruri pentru ca are un tatuc in postura domnului A. (un fel de Becali al handbalului bacauan) care il protejeaza ca pe propriul pui. De aia domnul B. isi permite sa-si injure atrenorul in fata (pe Otto Hell cind era antrenor la Bacau).
  Un alt aspect pe care l-am remarcat este ca atunci cind au fost probleme la Resita pe linga Adi Petrea trebuia sa fie transferat si Ghionea (altfel era finalul de campionat cu acest jucator in echipa noastra) insa domnul A. s-a opus deoarece i-ar fi facut o reala concurenta pe post domnului B.
  Astept sa vad si in viitor unele din inspravile acestui profesionist 100% , M.B.

 5. Se lauda la bautura prin club. (nu la cel de handbal ci la cele de noapte). Au fost discutii si cu Georgescu si cu Ghionea dar era concurenta pentru MB si tatuca nu a fost de acord. Au vrut sa-l mute pe Otto l-au mutat, au facut la fel cu Voica si au reusit (nu puteau sa-l dea afara pt ca atunci AC era de ras…doua mutari impotriva lui Gabi si ambele esuate dpdv al rezultatului in clasament). Pana nu se sparge buboiul (AC sa-si vada de treaba) nu cred ca vom mai avea handbal curat la Bacau

 6. de fapt handbal a fost cam 3 anisori pe la bacau. Pana a inceput sa se umfle in pene alde Constantin A. Indicatii da, la antrenamente participa, de ce nu-si ia carnet de antrenor. APROPO : Salutari de la Stelica Bursuc, Otto Heel , Gabriel Armanu si Adrian Petrea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.