Tatăl boxerului băcăuan Orlando Chirvase acuză: ”Îi dau în judecată pe arbitrii care au judecat contestația”


Surpriza neplăcută a sferturilor de finală ale Campionatelor Naționale de Box a fost constituită de contestația reprezentanților clubului Petrolul Ploiești, soluționată favorabil de cei trei arbitri delegați să o judece. Ce se întâmplase ? La finalul meciului de miercuri seara, dintre Orlando Chirvase (CSM Bacău) și Georgian Popescu (Petrolul), antrenorul ploieștean Ion Moroiță a făcut un scandal monstru, sărind la bătaie la arbitrul de ring Iulian Cărămidă. Ulterior, se pare că reprezentanții Petrolului au contestat rezultatul stabilit de cei cinci arbitri judecători (4-3 pentru Chirvase), contestația fiind avizată de supervizorul FR Box, Silviu Mureșan, deși e greu de crezut că aceasta a fost depusă în termenul regulamentar de 15 minute, dat fiind faptul că antrenorii ”găzari” erau ocupați cu îmbrânceli și amenințări la adresa celor care dictaseră victoria boxerului din Bacău.
”E o bătaie de joc ce s-a întâmplat, să primești o contestație în felul ăsta, făcută pe genunchi, iar apoi să întoarcă decizia, deși boxerul de la Ploiești a lovit murdar tot meciul. E o răfuială între niște tabere ale arbitrilor prezenți aici, dar ce vină are copilul meu să cadă la mijloc într-un conflict al altora? Nu va rămâne, însă, așa, îi voi da în judecată pe cei care au judecat contestația și i-au furat lui Orlando dreptul de a boxa în semifinale”, ne-a spus Marian Chirvase (foto sus), fost hocheist de performanță, cascador și realizator de programe la TVR, tatăl pugilistului de la CSM Bacău.
Unul dintre arbitrii judecători de la acel meci a fost și el revoltat de cele întâmplate după meciul dintre Chirvase și Popescu. ”Băcăuanul a câștigat clar în opinia mea. După ce am văzut că s-a întâmplat aici, mă gândesc serios să părăsesc lumea boxului”, a spus arbitrul internațional Viorel Plosca (foto jos), din Zalău.
Precizăm că arbitrii care au judecat contestația au urmărit o înregistrare a meciului realizată cu o singură cameră, nici aceea profesională, instalată la peste 10 metri de ring !

3 comentarii la „Tatăl boxerului băcăuan Orlando Chirvase acuză: ”Îi dau în judecată pe arbitrii care au judecat contestația””

  1. Asa se va intampla si pe viitor pacat ca arbitri buni sunt tinuti acasa si sunt delegati numai arbitri care fac jocurile gen Toma Matei si altii este pacat de munca antrenorilor.Atata timp cat F.R.Box nu plateste arbitrii e normal sa nu ai arbitri buni si sa vina arbitri de categoria republicani la o finala de seniori PACAT.Bine si antrenorii de la Ploiesti sunt tot timpul nemultumiti si umbla cu intimidari la arbitri dar uite mai si reusesc.

  2. Oare federatia nu ia nici o masura impotriva antrenorului ,,BATAUS”.sunt foarte multe persoane in ploiesti carora are sa le dea foarte multi bani de ani de zile,este un escroc acest moroita

  3. Arbitri care au judecat contestatia au fost depasiti de situatie decizia corecta a fost cea data de cei cinci arbitri Popescu de la Ploiesti a pierdut arbitru de ring Caramida trebuia din repriza a doua sa dea avertisment lui Popescu pt lovituri sub centura de asta a gresit arb de ring.Pacat ca se intimpa asa ceva sufera sportivi si alti pe langa ei.Iar cu antrenori care au avut iesiri nesportive sa se ia masuri .

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.