Program de cantonament: Antrenament, antrenament, antrenament


Poiana Brașov ne-a întâmpinat duminică dimineață cu un soare strălucitor, dar cu o temperatură rezonabilă la umbră, 21 de grade. La ora 10, le-am găsit pe handbalistele CSM-ului la stadion, efectuând încălzirea cu antrenorul secund Adi Brezan. Trebuie spus că sportivele se aflau la al doilea antrenament al zilei, primul desfășurându-se de la ora 6.45. După încălzire, a urmat greul: serii de alergare contra-cronometru sub atenta supraveghere a antrenorilor. Deși soarele a pus stăpânire pe pistă, fetele aleargă de rup pământul.

Pentru fiecare dintre ele, Gabi Manea are un cuvânt bun, o glumă, o vorbă de încurajare. Cel mai important lucru e că antrenamentul a fost terminat cu zâmbetul pe buze, iar asta e poate cea mai mare realizare. Cu zâmbetul pe buze s-a încheiat și vizita noastră. Pe finalul antrenamentului, handbalistele băcăuane efectuau mișcările pe care le vedeți în imaginea de mai sus. În același timp, pe teren alergau fotbaliștii de la Dunărea Galați care nu-și puteau dezlipi ochii de la ”colegele” de antrenament. Iar când au văzut și mișcările de final de antrenament, o parte din ei au exclamat, ce-i drept, fără să fie auziți de fete: ”Nu faceți asta, nu acum !!!”.
A fost o săptămână fastă pentru noua echipă de handbal feminin a Bacăului, toată lumea e de acord cu asta. Marți, echipa va reveni în Bacău, unde vor începe antrenamentele în sală – ”să vedem ce bătăi de cap om avea și acolo”, spune Gabriela Manea.

Mirela Toma spune că doamna profesoară Manea nu e de fapt doamna profesoară, ci e privită de fete ca o colegă. Gabi Szabo și Ioana Matei subliniază utilitatea cantonamentului, faptul că se formează un colectiv unit, dar toate ard de nerăbdare să pună mâna pe minge.
Prima apariție a echipei CSM Bacău se va produce vineri după-amiază, când echipa pregătită de Gabi Manea și Adi Brezan va disputa un amical pe teren propriu cu HCF Piatra Neamț.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.