Mai avem un singur dor: FINALA !


Cea mai lungă aventură europeană a Științei s-a încheiat sâmbătă in semifinalele Cupei Challenge. A fost o aventură în adevăratul sens al cuvântului, în care leii Științei au făcut tot ce a ținut de ei să atingă finala atât de mult râvnită. Nu a fost să fie însă nici anul acesta, handbaliștii băcăuani lovindu-se de un adversar viclean, care, deși a dat semne de slăbiciune, a știut să încline balanța în favoarea lui, experiența cântărind decisiv.

Întorși din Slovenia cu un handicap de șapte goluri, leii Științei au avut nevoie mai mult ca oricând nevoie de publicul renumit al Sălii Sporturilor din Bacău în încercarea de a obține biletele spre finala Challenge Cup. Desele apeluri ale handbaliștilor băcăuani nu au rămas fără ecou. Astfel, cu mai bine de o oră înaintea primului fluier al arbitrilor maghiari, prin împrejurimile sălii sporturilor mișunau zeci de suporteri înarmați cu obiecte cu însemnele Științei. De remarcat a fost și prezența unui grup de susținători veniți de la Roman, care și-au anunțat prezența la meci printr-un banner afișat pe mantinela sălii. Jumătate din capacitatea sălii era ocupată cu 30 de minute înainte de începerea meciului, semn că vulcanul era gata să erupă. Și așa a și fost! Atmosfera infernală din sală a fost cu greu potolită preț de câteva minute de crainic, pentru prezentarea echipelor. Momentele de calm nu au durat mult! Vulcanul din sala sporturilor a început de-a dreptul să erupă încă din primele minute ale meciului, având drept catalizator debutul de-a dreptul entuziasmant al leilor băcăuani. Efectele s-au văzut imediat: slovenii păreau că nu mai înțeleg ce se întâmplă, erau de-a dreptul copleșiți. Preț de o repriză, Știința a fost în finala Challenge Cup.

Din păcate, slovenii au reușit cumva să echilibreze raportul de forțe: au reușit după pauză să reintre în joc și să taie din avântul echipei băcăuane, fapt ce a dat ocazia și micuței galerii slovene să se audă preț de câteva momente în sala sporturilor din Bacău. Războiul era însă departe de a se fi sfârșit: era mai puțin de un minut iar Știința mai avea nevoie doar de un gol pentru o calificare istorică. Din păcate pentru iubitorii handbalului băcăuan, și nu numai, minunea nu s-a produs iar Știința a învins doar la cinci goluri diferență.

Mulțumim acestei echipe care ne-a dat toate motivele să fim mândri că o susținem! Felicitări publicului băcăuan, care sâmbătă a fost mai prezent în meci ca niciodată! Rămânem cu amintirea că preț de treizeci de minute am pus la respect una echipele puternice ale handbalului european și că noi am fost în finală! Nu ne rămâne decât să sperăm că în sezonul viitor suporterii împreună cu handbaliștii își vor uni din nou forțele pentru a îndeplini un vis comun: FINALA !

2 comentarii la „Mai avem un singur dor: FINALA !”

  1. Felicitari echipei si sporterilor din Bacau. Cand vedem suferinta voastra, fara suparare, ne gandim tot mai mult la finala pierduta cu Resita. Hai Moldova!!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.