De la agonie la extaz şi retur: Ştiinţa Municipal Bacău – Rote Raben Vilsbiburg 2:3 (18-25, 25-16, 22-25, 25-17, 14-16)


Ştiinţa Municipal Bacău a pierdut dramatic, în prelungiri, prima manşă a disputei cu campioana Germaniei, contând pentru 16-imile Cupei CEV la volei feminin dar, după cele văzute miercuri seara, lupta pentru calificare rămâne deschisă.
Nemţoaicele au început în forţă jocul, pe fondul unor greşeli neforţate ale băcăuanelor, conducând cu 4-0, dar elevele lui Florin Grapă au revenit, apropiindu-se la 9-10 şi 10-11. Oaspetele n-au acuzat şocul şi, datorită atacurilor pe alocuri devastatoare ale „stranierelor” Barborkova şi Korobkova, şi-au adjudecat primul set la 18.
Ştiinţa a jucat totul altceva în setul al doilea, voleibalistele băcăuane au uitat de trac, dominându-şi categoric adversarele şi egalând situaţia pe tabelă. Din păcate, setul al treilea a început exact la fel ca primul, cu 4-0 pentru nemţoaice, însă de data aceasta Ştiinţa a revenit şi a luat chiar conducerea, 12-11 şi 13-12, după care au apărut din nou greşelile – atacuri în blocaj, servicii în aut – şi Rote Raben a luat conducerea. Nicio problemă, setul 4 a urmat clişeul setului 2, cu o Mihaela Herlea irezistibilă, iar echipa lui Florin Grapă a împins meciul în tie-break.
Ultimul set a fost şi cel mai echilibrat, pe alocuri chiar dramatic, gazdele au avut minge de set la 14-13, dar nemţoaicele şi-au păstrat sângele rece, au punctat de trei ori consecutiv şi au făcut un pas important spre calificare. Nu şi decisiv, însă, fiindcă Ştiinţa are forţa de a se impune la Vilsbiburg, inclusiv „în setul de aur”, ceea ce-i dorim cu toţii.
Mai puţin plăcută a fost reacţia lui Florin Grapă, care şi-a vărsat nervii pe reprezentanţii presei băcăuane, aspect asupra căruia vom reveni.
ŞTIINŢA: Polishchuk, Purice, Iosef, Herlea, Faleş, Elisei. Libero – Manu. Au mai jucat: Bunea, Lupu, Niţulescu. Antrenor: Florin Grapă.
ROTE RABEN: Mollers, Mapeli, Petrausch, Barborkova, Kralikova, Korobkova. Libero – Durr. Antrenor: Guillermo Gallardo.
Arbitru 1: Deniz Demir (Turcia). Arbitru 2: Sinisa Ovuka (Bosnia şi Herţegovina).
Spectatori: 500.

Un comentariu la „De la agonie la extaz şi retur: Ştiinţa Municipal Bacău – Rote Raben Vilsbiburg 2:3 (18-25, 25-16, 22-25, 25-17, 14-16)”

  1. Sincer, la valoarea de care se bucura ca antrenor, profesor si pedagog trebuia sa analizeze evolutia jucatoarelor, sa zica ceva de Elisei pe partea careia serviciile nemtoaicelor au insemnat puncte, de serviciile gresite ale elevilor sale, de ineficienta blocajului si de propriile nemultumiri. Ma asteptam sa analizeze jocul fiecareia dintre Polishchuk, Purice, Iosef, Herlea, Elisei, Fales , Manu, Lupu, Truta.Sigur ca deranjeaza de multe ori reactiile domnului Grapa fata de presa, dar respectul trebuie sa fie reciproc; presa va respecta si va roaga sa o tratati ca atare, cu respect, dar nu in felul dumneavoastra, domnule profesor. Din cite stiu ati invatat meserie de la profesorul Vasile Ghenadi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.