Bamba peste tot: S.C. Bacău – Petrotub Roman 1-0 (0-0)


Sport Club Bacău a mai trecut un hop, şi încă unul major, reuşind să învingă ocupanta locului al treilea, după un joc influenţat de calitatea execrabilă a terenului, transformat într-un veritabil islaz de ninsoarea căzută în cursul dimineţii.
În aceste condiţii, ambele echipe au avut mari probleme la construcţie, astfel încât singurele faze notabile ale primei reprize au fost reprezentate de două şuturi de la distanţă expediate de Ungureanu şi Dobârceanu, ambele reţinute de portarul Costea.
La un sfert de oră de la reluare, oaspeţii au avut unica lor ocazie de gol, atunci când şutul lui Marin, din 16 metri, a trecut la câţiva centimetri de stâlpul din dreapta al porţii băcăuane. Unicul gol a venit, cum altfel?, dintr-o fază fixă: Dobârceanu a centrat din corner, iar Bamba (foto, nr. 24), scăpat din marcaj, a reluat cu capul din careul mic. De altfel, mijlocaşul de culoare al Sport Clubului a fost cel mai bun jucător de pe teren, îndeplinindu-şi impecabil sarcinile de închizător şi urcând decisiv în careul advers la faza golului. Romaşcanii s-au aruncat în atac, dar ultima ocazie a partidei le-a aparţinut tot gazdelor, în minutul 76, când Costea a scos de sub bară o bombă a lui Dobârceanu.
După cum anticipam, arbitrajul a fost unul foarte slab, lăsând impresia în anumite momente că-i împinge de la spate pe băcăuani, dar au fost şi decizii care le-au dezavantajat pe gazde.
Din păcate, după fluierul de final s-a produs o bătaie generală la vestiare, fiind nevoie de intervenţia jandarmilor, ambele tabere aruncând vina asupra adversarilor, aspect asupra căruia vom reveni.
S.C. BACĂU: Satco – Dediu, Matei, Adăscăliţei, Dobârceanu – De Grood (63 Petrea), Bamba – Răduţoiu (83 Geamăn), Ungureanu (56 Roncea; 90 Pricop), Vasiliu – Drăgan. Antrenor: Ciprian Panait.
PETROTUB: Costea – Lupuşoru (46 Pop), Marin, Ghidarcia, Drugă – Vlaicu, Săriţanu, Popa, Pătraşcu – Marţolea (77 Alexandru), Vulpe. Antrenor: Costel Enache.
Arbitru: Ionuţ Iacob (Slobozia). Asistenţi: Ionuţ Dimache (Slobozia) şi Florin Burlacu (Urziceni).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.