Gabriel Armanu: „Un loc de cupă europeană e un obiectiv realizabil, care ne stă la îndemână”


Cu două zile înaintea debutului unui nou sezon de Liga Naţională pentru handbaliştii Ştiinţei Municipal Dedeman Bacău, antrenorul Gabriel Armanu ne-a acordat un interviu despre felul în care au decurs pregătirile pentru campionat şi despre ce ar trebui să aşteptăm de la ediţia 2010-2011 a primului eşalon.
Rep.: Vă rog, pentru început, să faceţi o caracterizare a perioadei de pregătire.
Gabriel Armanu: Am început pregătirile în urmă cu o lună şi jumătate, perioadă în care am căutat diferite variante, diferite soluţii de joc. Băieţii au atins forma sportivă treptat, în perioada pe care ne-am programat-o şi sperăm să ne ţină până la jumătatea lunii noiembrie, aşa cum ne-am propus. Au fost meciuri care ne-au adus satisfacţii, cum au fost cele de la Cupa Municipiului Bacău, care a fost o reuşită din toate punctele de vedere, atât din punct de vedere organizatoric, cât şi al faptului că am câştigat-o. Sigur că nici dacă pierdeam nu era un capăt de ţară, fiindcă a fost vorba doar de meciuri amicale.
Rep.: Cum vedeţi viitoarea ediţie de campionat ?
G.A.: Va fi un campionat mult mai disputat decât cele anterioare. Până acum, noi am fost priviţi ca o revelaţie, dar în acest moment toată lumea e cu ochii sunt aţintiţi asupra noastră, atât suporterii, cât şi adversarii. Echipele adverse îşi vor lua mai multe măsuri de precauţie şi ne vor trata cu atenţie, aşa cum facem şi noi cu echipele de deasupra noastră.
Rep.: Sunteţi mulţumit de campania de transferări din această vară ?
G.A.: Da, din moment ce jucătorii sunt aici, sunt jucători pe care ne bazăm. Sigur că ne-am fi dorit cu toţii mult mai multe transferuri, cu jucători mult mai valoroşi, ne uităm întotdeauna la un Karabatic, Mureşan, Petrea sau Pârâianu dar, pentru moment, sunt jucătorii pe care ni i-am putut permite şi care au dorit să vină la Bacău. Dacă nu ni-i doream, ei n-ar fi fost aici.
Rep.: Anul trecut, Otto Heel a vorbit în repetate rânduri despre „banca scurtă” a Ştiinţei. S-au schimbat lucrurile anul acesta?
G.A.: Nu, la Bacău aşa au stat lucrurile an de an. N-am avut un lot de 20-25 de jucători, au fost 9-10 jucători care au jucat constant. Pe lângă aceştia, au existat şi există jucători tineri, care cresc odată cu echipa, rămânând ca handbalişti precum Alex Tărâţă, fraţii Bujor, Cadar, Grigoraş să pună umărul uşor-uşor şi să se integreze în echipă. Ei sunt jucători valoroşi, dar pentru obiectivele pe care le avem le mai trebuie ceva experienţă. Sigur că ne bazăm pe ei, ne-au ajutat în mai multe rânduri, dar pentru a ne atinge obiectivele poate ar fi trebuit să mai avem şi alţi jucători.
Rep.: Fiindcă aţi vorbit de obiective, s-a stabilit ceva concret la nivelul conducerii ?
G.A.: Nu, eu an de an am încercat să mă autodepăşesc. Încercăm să obţinem un loc de cupă europeană şi acela să fie cât mai bun. Dacă va fi locul 3, ne vom bucura de medaliile de care am fost foarte aproape în fiecare an. Eu cred că un loc de cupă europeană e un obiectiv realizabil şi care ne stă la îndemână. Nu va fi uşor, fiindcă echipe ca Odorheiul, Suceava sau Clujul, care au rămas anul trecut în afara cupelor europene, au loturi şi bugete apropiate de ale noastre.
Rep.: Nu vă e teamă de faptul că, de exemplu, victoria recentă împotriva campioanei ar putea creşte exigenţa publicului băcăuan?
G.A.: Publicul din Bacău este exigent prin natura lui, să nu uităm că aici s-au desfăşurat competiţii handbalistice importante, atât la feminin, cât şi la masculin. Publicul îşi doreşte întotdeauna mai mult, în opinia oamenilor de lângă noi, ar trebui să fim campioni an de an. Până la urmă, noi trebuie să fim pragmatici, iar la sfârşitul meciurilor, dacă va fi să ne bucurăm împreună de rezultat, o vom face, iar dacă nu va fi să fie aşa cum ne-am dorit cu toţii, la finalul partidelor, ar trebui să ne putem privi în ochi şi să batem palma la mantinelă.
Rep.: Pentru participarea în Cupa Challenge ce vă propuneţi?
G.A.: Dorinţa mea, vorbeam asta şi cu băieţii, ar fi să jucăm finala, iar dacă tot va fi să ajungem acolo, ne vom dori s-o câştigăm. Oricum, privind tabloul acestei ediţii a competiţiei, se poate spune că sunt echipe mai puternice decât în anii precedenţi.

Un comentariu la „Gabriel Armanu: „Un loc de cupă europeană e un obiectiv realizabil, care ne stă la îndemână””

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.