Liga a III-a porneşte vineri la drum


Cu o săptămână întârziere faţă de programarea iniţială, cel de-al treilea eşalon fotbalistic porneşte la drum vineri, de la ora 18.00. Din păcate, sezonul 2010-2011 aduce o neplăcută premieră: Bacăul nu are echipă în primele două ligi. Are, în schimb, mai multe în seria I din Liga a III-a, două dintre ele urmând să ducă o luptă la baionetă pentru promovare.
FCM Bacău pare, la acest moment, să fie în pole-position, datorită unei mai bune omogenităţi a lotului şi a unei conduceri tehnice experimentate, în frunte cu Gheorghe Poenaru. Şi la capitolul conducere administrativă FCM-ul stă bine, alături de preşedintele Daniel Scânteie fiind cooptat în calitate de consilier Corneliu Costinescu, fost membru în Comitetul executiv al Federaţiei Române de Fotbal.
De cealaltă parte, Sport Club Bacău mizează pe managerul Ciprian Panait, ultima dată preparator fizic la Rapid, acesta urmând să-şi dea practic examenul de maturitate în calitate de antrenor principal. La capitolul lot, S.C. mai are de lucru la capitolul omogenitate, date fiind numeroasele achiziţii din această vară. Cu toate acestea, ultimele două amicale au adus două rezultate notabile, respectiv victorie cu Petrolul Ploieşti şi egal cu Ceahlăul Piatra Neamţ.
Interesant e faptul că derby-ul FCM – Sport Club este programat relativ devreme, pe 17 septembrie, în etapa a IV-a, şi e foarte probabil ca acest meci să aducă multă lume în tribunele „Municipalului”.
Din nefericire, Liga a III-a rămâne fără una dintre echipele care au făcut o figură frumoasă în ultimele ediţii, este vorba de Willy Bacău, victimă a crizei financiare.
Celelalte două echipe băcăuane care vor lua startul vineri sunt Aerostar, care va miza în continuare pe tineret şi FCM Oneşti, restructurată din temelii după retrogradarea din sezonul trecut, cu un nou antrenor, Florin Pavel, dar şi cu un alt tonus.
Să le urăm succes tuturor formaţiilor băcăuane, iar în vara anului viitor să avem din nou o echipă în Liga a II-a!

6 comentarii la „Liga a III-a porneşte vineri la drum”

  1. Dupa 45 de ani de stadion m-a veti vedea la footbal cand veti fi in Liga.Josniciile orgoliilor prostesti ne-au trimis in situatia prezenta si ast lucru nu pot sa-l accept.

  2. Nu puteti vorbi sa se joace meciurile sambata pentru ca eu vineri sunt la servici. Asta ar insemna sa fac saptamanal schimb de schimb.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.