Florin Grapă: „Un antrenor nu-şi lasă niciodată echipa la greu”


Bacăul Sportiv vă prezintă o serie de trei interviuri realizate cu preşedintele Clubului Sportiv Ştiinţa Bacău, Florin Grapă, referitoare la echipele de handbal feminin, volei masculin şi volei feminin.
Începem astăzi cu dialogul dedicat echipei feminine de handbal.
Rep.: Cum apreciaţi comportarea echipei în sezonul recent încheiat?
Florin Grapă: Aş spune că a fost o comportare normală, deşi se spunea că avem cea mai slabă echipă, timpul a dovedit că n-a fost chiar aşa. Trebuie spus că, după ce am câştigat seria în Divizia A dar n-am reuşit să facem transferurile dorite, antrenoarea Gabriela Manea ar fi vrut să nu ne mai înscriem în Liga Naţională, însă n-am fost de acord. Meciul-cheie, după opinia mea, a fost cel pierdut în deplasare cu Rapid, când am pierdut legătura cu plutonul, dar şi deplasarea de la Rulmentul, când am fost învinşi de arbitri.
Rep.: Povestiţi-ne puţin despre episodul plecării Gabrielei Manea.
F.G.: Eu am spus şi atunci şi o repet acum: nu pleci la greu. Când eşti antrenor, îţi asumi şi bunele şi relele. Eu am rugat-o să se mai gândească dar n-a vrut să rămână. Ce n-am înţeles, a fost toată tevatura care s-a creat după ce Gabriela Manea şi-a depus demisia. Vreau să fie foarte clar: ea a plecat de bunăvoie.
Rep.: S-a simţit, poate, lipsa unui manager ?
F.G.: Nu cred că-şi avea rostul un manager, le-am pus la dispoziţie tot ce a fost nevoie. Se tot dă ca exemplu modelul echipei de handbal masculin, dar trebuie să ne uităm ce buget au ei şi ce bani sunt la feminin, nu se compară.
Rep.: La ce să ne aşteptăm în continuare de la această echipă?
F.G.: Dacă se va întâmpla să rămânem în Liga Naţională, obligatoriu trebuie făcut ceva, în sensul păstrării lotului actual şi a aducerii a 2-3 jucătoare valoroase, cu experienţă în prima divizie. Dacă vom evolua în Divizia A, va trebui elaborată o strategie cu două obiective: promovarea în Liga Naţională şi crearea unui lot valoros, alcătuit din jucătoare care să aibă contracte pe termene mai lungi, poate chiar pe 5-6 ani.

Un comentariu la „Florin Grapă: „Un antrenor nu-şi lasă niciodată echipa la greu””

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.