Judo: Cupa Europeană pentru cadeţi


În zilele de 1 şi 2 mai, municipiul Ploieşti a fost gazda Turneului Internaţional de Judo pentru categoria de vârstă U-17, dotat cu Cupa Europeană de Judo pentru Cadeţi. Concursul a avut loc în Sala Sporturilor Olimpia, sub egida U.E.Judo, unde au participat un număr de 14 ţări din Europa alături de ţara gazdă. Din echipa reprezentativă a României au făcut parte şi doi sportivi de la Palatul Copiilor Bacău, pregătiţi şi însoţiţi de prof. Aurel Chelariu, respectiv Marian Moroşanu – 55 kg. şi Mădălin Busuioc – 66 kg.
Marian Moroşanu a obţinut medalia de bronz. La intrarea în capul serie, în meciul cu sportivul din Ucraina, arbitrul central de la Ploieşti, l-a penalizat fără motiv pe Marian,anulându-i şi două procedee validate de unul din arbitrii de colţ (arbitri ajutători). În felul acesta, sportivul din Ucraina a învins cu ajutorul arbitrului român. Mădălin Busuioc nu a confirmat valoarea pe care o are (campion naţional -2007, bronz -2008, aur şi bronz la Balcaniadă – 2009) prin faptul că nu a depus destul interes în pregătire.
Organizarea a fost peste aşteptări, sub toate aspectele ce necesită o competiţie de tip internaţional. ,,După părerea mea a fost TIP OLIMPIADĂ, şi am văzut destule în viaţa mea. Le acord nota 10 CU FELICITĂRI organizatorilor. Şi pentru Marian la fel. Este un elev şi un sportiv deosebit’’, a declarat profesorul Aurel Chelariu.

Un comentariu la „Judo: Cupa Europeană pentru cadeţi”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.