Handbal masculin, Liga Naţională, STEAUA MFA BUCUREŞTI – ŞTIINŢA BACĂU 30-32 (16-14): SÂNGE RECE ŞI CARACTER


Ştiinţa Bacău a obţinut în această seară o victorie senzaţională pe terenul deţinătoarei Cupei României, Steaua MFA Bucureşti, la capătul unui meci dramatic, plin de suspans până în ultimul minut de joc. Deşi au mai comis şi greşeli, băcăuanii au avut puterea să revină de o manieră entuziasmantă, recuperând pe final un handicap de cinci goluri şi obţinând o victorie absolut meritată.
Este de menţionat şi inspiraţia lui Otto Hell din repriza secundă, când a mizat pe tinerii Ignat şi Ghiţă, oameni care s-au dovedit determinanţi în succesul formaţiei noastre. De asemenea, inspirată a fost şi folosirea lui Păunică pe post de centru, Rareş marcând câteva goluri de generic.
Handbaliştii băcăuani au început în forţă partida şi în minutul 7 aveau deja patru goluri avans, 5-1, moment în care Bozo Rudici a cerut time-out. Inspirată intervenţie, fiindcă în minutul 11 gazdele au reuşit egalarea la 6. Steaua a trecut pentru prima dată în avantaj în minutul 13, 8-7, dar Ştiinţa a revenit şi, pe fondul unor parade excepţionale ale lui Tevzadze, incluzând două aruncări de la 7 metri, aveau din nou 4 goluri avans, 14-10 în minutul 23. Au urmat şapte minute de coşmar, în care Steaua a punctat de şase ori consecutiv şi a intrat la cabine cu un avantaj de două goluri.
Debutul reprizei secunde îl aduce pe Ignat în postură de inter stânga, dar Steaua măreşte ecartul la 4 goluri, 20-16 în minutul 36. Marius Bondar, aflat într-o prelungită eclipsă de formă, este schimbat şi el, intră Ghiţă, revenit după o accidentare. Ştiinţa revine la un gol în spatele Stelei, 20-21 în minutul 40, dar ai noştri au din nou opt minute de rătăcire şi, în minutul 48, gazdele înregistrează avansul maxim, 27-22. De aici şi-au intrat în rol lupii tineri ai Bacăului. Au fost, mai întâi, trei goluri consecutive ale lui Ghiţă după care, încet dar sigur, Ştiinţa a recuperat, egalând în minutul 56, 29-29, cu un Tevzadze în zi de graţie. Rareş Păunică şi-a adus din nou echipa în avantaj, în minutul 57, pentru ca, în minutul 59, Ghiţă să arunce fantastic şi să facă 31-29 pentru băcăuani. Steaua a revenit imediat prin Vujadinovici, dar a fost un simplu foc de paie fiindcă, la ultimul atac, Iancu înscrie de pe semicerc primul său gol. Pardon, nu gol ci GOOOOOOOOOOL, iar Ştiinţa obţine o victorie logică până la urmă, fiindcă suntem mai buni decât Steaua la ora asta.
Bravo băieţi, pentru tăria de caracter de care aţi dat dovadă, bravo antrenorilor, care au gestionat perfect momentele grele şi acum urmează un meci poate mai greu, la Roman, cu Bucovina Suceava, proaspăt înfrântă la Cluj !
Aici, vom interveni şi noi, suporterii, care trebuie să umplem sala şi să-i purtăm pe băieţi spre o nouă victorie.
STEAUA: Cenuşă (10 intervenţii), Ciobanu – Georgescu (10 goluri), Stamate (6), Cian (4), Stavrositu (3), Vujadinovici (2), Novanc (1), Dinescu (1), Manea (1), Răpciugă (1), Savenco (1), Săulescu. Antrenor: Bozo Rudici.
ŞTIINŢA: TEVZADZE (17 intervenţii) – MOSKALENKO (6 goluri), PĂUNICĂ (5), GHIŢĂ (4), IACOB (4), IGNAT (3), ONYEJEKWE (3), ROTARU (2), GURKOVSKY (2), M. BONDAR (2), IANCU (1), TĂRÂŢĂ. ANTRENORI: OTTO HELL, GABRIEL ARMANU.
Arbitri: Claudiu Belean şi Valentin Călina – foarte buni.

0 comentarii la „Handbal masculin, Liga Naţională, STEAUA MFA BUCUREŞTI – ŞTIINŢA BACĂU 30-32 (16-14): SÂNGE RECE ŞI CARACTER”

  1. FELICITARI! Le meritati cu prisosinta, prieteni handbalisti! FELICITARI DIN TOT SUFLETUL! Sa dovediti ca va este victoria la indemina si in meciul cu Suceava. FELICITARI DE LA CEL MAI TINAR PINA LA VETERANI!

    1. A fost tare la pauză: şasesprezece la patrusprezece. Iar pe Gurkovsky l-a făcut georgian… Şi multe altele. E incurabil specimenul.

  2. Da, a fost scorul perfect pentru el. In repriza a doua cand cameramanul il filma pe Otto Hell si antrenorul Bacaului ii spunea sa nu il mai filmeze, GAGA sustinea ca Hell se adreseaza propriilor jucatori… Poate celor ramasi la Bacau…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.