FCM BACĂU – FC BOTOŞANI 2-1 (1-0): O GURĂ DE OXIGEN

bacau botosani
După şase săptămâni de chinuri şi scandaluri, pe un frig pătrunzător, a ieşit soarele şi pe strada lui Ghiţă Poenaru şi a elevilor săi. FCM-ul a obţinut în primul rând o victorie de moral, cu destulă şansă şi, sincer, nu ştiu cât de meritată.
Asta fiindcă Poenaru s-a cam jucat cu focul, lăsându-l în poartă pe Ignătescu după o primă repriză în care portarul băcăuan a gafat în repetate rânduri mai ales, ce e mai grav, la baloanele aeriene. Noroc cu vigilenţa asistentului Ionel Popa, la a cărui semnalizare a fost anulat un gol al botoşănenilor, înscris de Ghiceanu, la 1-0 pentru gazde, în primul mitan.
Băcăuanii au deschis scorul în minutul 20, atunci când Simao a înscris cu capul după o centrare precisă a căpitanului Doboş, care mi s-a părut cel mai bun de pe teren în partida de astăzi.
În afara unui episod din repriza secundă, când a cam abuzat de driblinguri într-o fază clară de gol, Marius Doboş a alergat enorm şi pe flancul drept şi pe cel stâng şi a fost un exemplu de dăruire.
fcm fc botosani
Cu o extraordinară ambiţie au jucat şi vârfurile băcăuane Ionuţ Radu şi Edi Tismănaru, numai că, din păcate, aceştia au primit prea puţine baloane utile. De altfel, Remus Cojocaru, cel care ar trebui să ordoneze jocul echipei, pare total ieşit din formă.
Mai vechea meteahnă a FCM-ului, implementată acum câţiva ani de Popovici, şi anume pasul înapoi prematur, şi-a făcut din nou prezenţa, iar oaspeţii ne-au dominat copios în prima jumătate a reprizei secunde. Doar ratările monumentale ale lui Pedroza, care a făcut ce-a vrut cu Carnariu, au întârziat golul egalizator al aceluiaşi jucător botoşănean (’68), scăpat din marcaj şi ajutat, cum altfel?, şi de intervenţia tardivă a lui Ignătescu.
Puţinii spectatori băcăuani s-au luat cu mâinile de cap, aducându-şi aminte de meciul cu Sportul, pierdut tot după ce am condus 1-0, numai că renegatul Dobârceanu şi-a spălat toate păcatele, transformând impecabil o lovitură liberă de la circa 20 de metri, cu 3 minute înainte de final.
Deşi au jucat prelungirile cu un om mai puţin, Carnariu fiind eliminat pentru două „galbene”, băcăuanii au păstrat tabela nemodificată, finalul jocului găsindu-i chiar în atac.
bacau botosani
Din păcate, deşi am înţeles că intenţiona să protesteze la adresa conducerii, galeria băcăuană şi-a admonestat favoriţii, în loc să-i încurajeze. Nu trebuie să fii mare filozof să-ţi dai seama că, în condiţiile în care şi propriul public te înjură, n-ai cum să dai randament, mai ales că la FCM nu joacă alde Ronaldo sau Messi.
Un lucru e foarte clar: avem nevoie URGENTĂ de un portar şi de fundaşi centrali, altfel vom tremura la orice acţiune de atac a adversarilor, indiferent cum s-ar numi ei.
FCM Bacău : Ignătescu – Mihălăchioaie, Spiridon, Carnariu, Boboc (min. 81 Vraciu) – Doboş, Taban (min. 75 Petrea), Cojocaru, Simao (min. 52 Dobârceanu) – I. Radu, Tismănaru. Antrenor : Gheorghe Poenaru.
FC Botoşani : Prisacă – Atudorei (min. 53 Pedroza), Such, Rentea, Codreanu – Şt. Apostol – Tincu, Vrabie (min. 46 Ursu), Bordeanu – Caragea (min. 76 Porfireanu), Ghiceanu.
„Antrenor”: Cristi Popovici.
Arbitru: Adrian Stănescu (Bucureşti). Asistenţi: Ionel Popa (Paşcani), Gabriel Sabin Stroe (Piteşti).
Celelalte rezultate de azi, din seria I a Ligii a II-a: Delta Tulcea – Sportul Studenţesc 0-0, Tricolorul Breaza – Petrolul Ploieşti 1-5, Săgeata Stejaru – Dunărea Giurgiu 1-0, Dunărea Galaţi – Farul Constanţa 0-1 şi Dinamo Bucureşti II – Cetatea Suceava 3-2.
Din ciclul „Eterna şi fascinanta Românie”, partida CSM Râmnicu Sărat – FC Snagov nu s-a mai disputat, din cauza înălţimii necorespunzătoare a porţilor, cazul urmând să fie judecat la F.R.F. !
Mâine se joacă Steaua II – Victoria Brăneşti şi Gloria Buzău – Concordia Chiajna.
31.10.09

0 comentarii la „FCM BACĂU – FC BOTOŞANI 2-1 (1-0): O GURĂ DE OXIGEN”

  1. felicitari pentru cronica, mult peste cea de la bacausport, cu o singura obiectiune: soarele nu a ieşit pe strada lui Ghiţă Poenaru şi a elevilor săi, ci eventual pe ULIŢA celor de la FCM. Pentru a vorbi de strada mai au de invatat despre sportul asta. Dupa promovare, eventual, daca o fi cazul. In momentul asta, deocamdata NU.

    1. Mulţumesc pentru aprecieri. Cât priveşte obiecţiunea, uliţei i s-ar fi putut spune „fundătură” dacă nu câştigam, Aşa, mai e o speranţă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.