Volei feminin, Divizia A1: ŞTIINŢA BACĂU – CSM CSS Terezianum Sibiu 3:0 (16,18,15)

stiinta sibiu
Campionatul Diviziei A1 la volei feminin a purces la drum, ediţia 2009/2010. Meciul inaugural, la Bacău, unde studentele de la Ştiinţa au avut ca adversare pe CSM Sibiu. Un meci programat cu o zi mai devreme faţă de restul etapei, la solicitarea gazdelor, pentru a participa la ,,universitarele ” de la Milano-Italia, de săptămâna viitoare.
Echipa Ştiinţa a venit la reîntâlnirea cu propriul public fără Tomic, Hosu şi Liulenova, plecate în vară la alte echipe, şi cu libero-ul Nicoleta Manu incomplet refăcută după intervenţiile la genunchi. La capitolul noutăţi am consemnat revenirea, după o perioadă de împrumut, a jucătoarelor Raluca Purice, Sorina Marian dar şi întoarcerea, după doi ani, de la Unic P.Neamţ, a Viktoriei Polischiuk.
Puţinii spectatori, nici o sută, anticipau că echipa antrenorilor Florin Grapă şi Melu Manta este mult mai bună decât adversara sa şi nu va avea probleme în a obţine victoria. Practic a fost un meci la discreţia gazdelor, dar relaţiile de joc încă nu sunt realizate, se greşeşte mult, multe puncte sunt oferite cu generozitate oaspetelor şi de aici nemulţumire şi nervi. Primul set, mai aproape de adevăr, cu excepţia 4-5, la o greşeală a arbitrilor, in rest… 8-6, 16-11, 20-14 si 25-16. În setul doi început imprevizibil: 0-3, 2-4, 3-5, 4-7, 6-8. De la 10-10 se ajunge la 12-12 şi apoi studentele se impun cu 25-18 şi era 2-0 la seturi. În setul al treilea am consemnat, între altele, 4-2, 7-7, 10-10, 16-14 şi finalul de 25-15, adică victorie cu 3-0.
ŞTIINŢA – antrenori:Florin Grapă şi Melu Manta (cel mai longeviv cuplu de antrenori, au peste două decenii la cârma echipei studenţeşti)
Chivorchian, Duţă-libero, Herlea, Truţă (Marian), Polischiuk (Niţulescu, Purice), Anghel (Iosef), Rusu (Manu).
CSM CSS Terezianum Sibiu – antrenori: Paul Bogdan şi Vasile Calea
Niculcea, Constantinescu (Moga), Scheau, Canea, Antonie, G.Dancu, L.Dancu-libero.
Arbitri: Darius Mesca si Marius Stefurac din Ploieşti; observator FRV: Jean Bratu din Brăila.
Preşedintele clubului de fotbal Politehnica Timişoara, Gheorghe Chivorchian, a oferit echipei, pentru victorie câte o cupă cu şampanie. Felicitări pentru frumosul gest, domnule Chivorchian!
Celelalte rezultate ale primei runde : Tomis Constanţa – Metal Galaţi 3:1, Penicilina Iaşi – SCMU Craiova 3:2, IOR Bucureşti – CSM 2007 Focşani 3:1, Unic Piatra Neamţ – U Cluj 3:0 şi CSU Medicina Tg. Mureş – Dinamo Bucureşti 1:3.

0 comentarii la „Volei feminin, Divizia A1: ŞTIINŢA BACĂU – CSM CSS Terezianum Sibiu 3:0 (16,18,15)”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.