Minaur Baia Mare – Ştiinţa Bacău 28-30 (13-15): TRĂIASCĂ SHOTA !


Greu, foarte greu s-a conturat victoria handbaliştilor băcăuani în partida de la Baia Mare, în pofida unei clare diferenţe de valoare între cele două formaţii. Iar dacă Shota Tevzadze nu era din nou într-o formă de zile mari, Dumnezeu ştie ce s-ar fi putut întâmpla în finalul partidei.
Deşi au primit gol abia în minutul 7, băcăuanii s-au trezit conduşi cu 3 goluri în min. 16 (6-9), moment în care banca tehnică a Ştiinţei a cerut time-out, după care elevii lui Heel şi Armanu au marcat de 5 ori consecutiv. A fost 15-13 la pauză pentru ai noştri şi repriza secundă se anunţa incendiară.
Deşi au condus şi la 4 goluri diferenţă (21-17, 25-21, 28-24), băcăuanii au intrat în ultimele două minute cu un avans de două goluri (29-27), Păunică a trimis o pasă telefonată, gazdele au interceptat, au scăpat pe contraatac, dar Tevzadze a intervenit miraculos în faţa lui Asoltanei şi a pecetluit, practic, soarta meciului. Asta după ce, cu câteva minute mai devreme, apărase şi o aruncare de la 7 metri.
Fără îndoială că portarul Ştiinţei a fost omul meciului, un meci în care oaspeţii au tratat de multe ori cu superficialitate faza de atac, cireaşa pe tortul ratărilor fiind pusă de Marius Bondar în ultimul minut, când, scăpat singur pe contraatac, a încercat să-l ia la mişto pe portarul advers şi a ratat. Adăugaţi la acestea şi două aruncări de la 7 metri ratate de ai noştri, precum şi evoluţia modestă a pivotului Evgheni Gurkovsky.
Interesantă a fost şi utilizarea pe post de centru a lui Rareş Păunică, acesta descurcându-se onorabil, dar şi forma bună a lui Igor Moskalenko. Au marcat, pentru Ştiinţa : Moskalenko (8), Iacob (6), M. Bondar (6), Păunică (5), A. Bondar (3) şi Gurcovsky (2).
Una peste alta, Ştiinţa a obţinut prima victorie în deplasare din acest sezon, trecându-şi la activ două puncte importante, înaintea dificilei confruntări de săptămâna viitoare, de pe teren propriu, cu HC Odorhei.

0 comentarii la „Minaur Baia Mare – Ştiinţa Bacău 28-30 (13-15): TRĂIASCĂ SHOTA !”

  1. Enervant comentariul lipsit de profesionalism a tipului de la DIGI, si care se bucura cu o intensitate sporita la golurile celor de la Minaur.
    De remarcat si arbitrajul corect.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.