Atletism, juniori: Un triplusaltist de talie europeană

george baciu
„Şcoala băcăuană de atletism este un nesecat izvor de talente” : iată o axiomă a sportului românesc, iar acest material vă prezintă un nou produs de excepţie al Bacăului.
Se numeşte George Alexandru Baciu, are 18 ani şi s-a apucat de atletism destul de târziu, la 13 ani şi atunci tras de mânecă de sora lui mai mică, ea însăşi atletă. A început cu proba de săritură în lungime, la care a luat un loc 3 la „naţionale”, însă după 3 ani la această probă se instalase rutina iar George se plafonase. A fost momentul în care tânărul atlet a fost preluat de profesorul Cristi Nemţeanu, binecunoscutul şlefuitor de talente, care i-a prevăzut un viitor strălucit. Acela a fost punctul de cotitură al carierei lui George Baciu fiindcă, odată cu antrenorul, acesta a schimbat şi proba, trecând la triplusalt, de care s-a îndrăgostit iremediabil.
Nu peste mult timp, alegerea s-a dovedit inspirată, iar George a urcat cu răbdare treptele performanţei: dublu campion naţional (sală şi aer liber) în 2008 şi 2009, vicecampion balcanic în 2008, iar la începutul lunii septembrie 2009, în Grecia, tânărul atlet a devenit campion balcanic, învingându-l pe vicecampionul european al probei. Mai mult decât atât, băcăuanul deţine şi a doua performanţă europeană a sezonului la categoria sa de vârstă (juniori I), cu 16,17 metri.
Viitorul nu poate suna decât bine pentru George Baciu, al cărui obiectiv major pe termen mediu este reprezentat de participarea la Campionatele mondiale de juniori din 2010 de la Moncton (Canada).
De asemenea, George se află în lotul olimpic al ţării noastre pentru Olimpiada de la Londra, din 2012, unde îi dorim să ajungă pentru a reprezenta atât România dar şi Bacăul.
Întrebat dacă ar fi tentat să lase Bacăul pentru un club din capitală, atletul băcăuan a răspuns sec : „deocamdată nici nu se pune problema”. Aici are casa, şcoala, prietenii, dar şi profesorii care-l înţeleg şi-l susţin pentru a călca pe urmele lui Marian Oprea.
podium

Un comentariu la „Atletism, juniori: Un triplusaltist de talie europeană”

  1. George, felicitari si mult succes in continuare, insa ai grija, nu forta si odihneste-te cat mai mult, asta daca vrei sa ai o cariera lunga la seniori.
    La anul cine stie, poate te apropii de recordul national in sala (juniori 1) 16,72 m, dar asta nu trebuie sa fie neaparat un obiectiv.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.