Liga 1, în premieră implementată în FIFA [P]


Isterie printre iubitorii de jocuri electronice in urma anuntului ca Liga 1 va fi inclusa in celebrul simulator FIFA20. Toate echipele din sezonul 2019/2020 al Ligii 1 vor putea fi disponibile pentru gameri, acestia avand astfel posibilitatea sa-si aleaga formatia favorita in duelurile cu prietenii.

Dar la cata istorie au cluburile prezente in prima divizie, poate ar fi fost mai intelept din partea celor de la EA Sports sa preia Liga a 2-a din Romania, acolo unde ii gasim pe cei de la Rapid, Universitatea Cluj, Farul Constanta sau Petrolul Ploiesti. Mai ales la ce se intampla in prezent in Liga 1.

Dupa sapte etape scurse din sezonul regulat, FCSB era pe ultimul loc in clasament, cu doar patru puncte, in timp ce Dinamo nu statea mult mai bine, fiind pe pozitia a 10-a. Echipa patronata de Gigi Becali a ratat si prezenta in grupele Europa League, asa ca actualul sezon a inceput cum nu se putea mai prost pentru bucuresteni. Si pentru fanii fotbalului romanesc, deoarece FCSB a fost principala candidata la titlu in ultimele stagiuni, iar de la aceasta formatie au existat mereu asteptari sa incante suporterii.

Aveam o singura echipa in grupele Europa League, pe CFR Cluj, care va juca in compania celor de la Celtic Glasgow (Scotia), Rennes (Franta) si Lazio Roma (Italia), ceea ce deja e o imbunatatire fata de sezonul precedent. Insa nu putem sa nu simtim ca fotbalul romanesc are in prezent o calitate inferioara celui din trecutul nu prea indepartat.

FIFA20 se va lansa pe 27 septembrie 2019 şi va fi disponibil pe PS4, Xbox One, PC şi Nintendo Switch. Simulatorul propus de EA Sports este foarte indragit la noi in tara si a dat, de-a cursul vremii, chiar mai multi campioni. Da, oameni care au ridicat trofee si au luat bani pentru ca s-au jucat “fotbal pe calculator”.

Unul dintre ei este Ovidiu “Ovvy” Patrascu, campion la diferite evenimente de eSports. De fapt, el este si “pionierul” medaliatilor romani la FIFA, luand argintul la WSG 2006. Fost component al Universitatii Craiova, tanarul si-a gasit refugiul in jocurile de calculator dupa ce mai multe accidentari i-au distrus sansa unei cariere in fotbalul profesionist. Dar daca el a dat tonul, Marius “BeBe” Craciuni s-a impus la WCG 2009 si a devenit astfel primul roman campion mondial. Asadar, nu e de mirare ca FIFA a devenit un joc la care romanii sunt foarte priceputi, fie ca-l joaca de placere cu prietenii, fie ca vor sa-si construiasca o cariera in eSports.

Pentru jucatorii casual, introducerea Ligii 1 in FIFA20 va aduce un plus de distractie si poate si o dorinta de a cunoaste mai bine fotbalul autohton. Fotbal ale carui partide se afla in oferta oricarei case de pariuri online, in eventualitatea in care se doreste testarea cunostintelor acumulate. Oricat de profunde ar fi notiunile dobandite, n-ar strica si consultarea unui ghid pentru pariuri.

Sporturile electronice deja nu mai reprezinta un subiect periferic, ci o prezenta constanta in viata fiecarui tanar roman. Asa ca aceasta premiera era una necesara, daca nu chiar obligatorie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.