Debut cu dreptul pentru Asociația Suporterilor FCM Bacău în Liga a IV-a

Sâmbătă a pornit la drum o nouă ediție a Ligii a IV-a băcăuane, la startul căreia s-a aliniat și echipa Asociației Suporterilor FCM Bacău. Trași pe sfoară acum două sezoane de doi ”oameni de bine”, după ce promovaseră în Liga a III-a, grupul de entuziaști iubitori ai culorilor galben-albastre au luat-o de la capăt cu un nou proiect. Începutul n-a fost deloc ușor, în condițiile în care AS FCM Bacău a avut la dispoziție doar 10 jucători de câmp pentru partida cu Voința Gârleni, dar, în cele din urmă, s-a terminat cu bine.

Disputat la baza ”Green Club” din cartierul Șerbănești, meciul a început cu o ocazie a oaspeților, însă băcăuanii au revenit și au înscris de 3 ori între minutele 15 și 28. Ștefan Pavel a deschis scorul cu un șut de la 16 metri, apoi Ramon Gheorghe a majorat diferența cu o spectaculoasă ”rabona” din marginea careului mare. Bogdan Lupu a făcut 3-0 după ce a transformat impecabil o lovitură liberă de la 20 de metri, dar oaspeții au redus diferența cu 8 minute înainte de pauză, dintr-un penalty transformat de Alexandru Andrei.

Repriza a doua a început cu dominarea echipei vizitatoare, iar lucrurile s-au complicat pentru AS FCM Bacău în minutul 55, când Neagu a fost eliminat, după ce a primit al doilea cartonaș galben. Voința a înscris pentru a doua oară în minutul 70, la capătul unui contraatac finalizat de același Alexandru Andrei, dar ultimul sfert de oră a fost al gazdelor. Bogdan Lupu a obținut un penalty în minutul 84, pe care tot el l-a transformat, stabilind scorul final. La faza premergătoare, cetățeanul Pepelea (40 de ani) a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat, decizie urmată de un potop de înjurături și nu mult a lipsit ca tânărul arbitru Bogdan Ailoaiei să fie strâns de gât de cel sancționat.

AS FCM Bacău a debutat astfel cu dreptul în campionat, cu un efectiv minim și în fața unei echipe arțăgoase, dar mult prea guralive. Gazdele au evoluat în alcătuirea: Cosmin Luca – Răzvan Păduraru, George Patriche, Ștefan Neagu, Ionel Manta, Ștefan Pavel, Claudiu Filip, Ramon Gheorghe, Vlăduț Flenchia, Bogdan Lupu, Gabriel Boghian (cpt.). Antrenor: Andrei Întuneric.

6 comentarii la „Debut cu dreptul pentru Asociația Suporterilor FCM Bacău în Liga a IV-a”

  1. Suporter FCM 1950 , cam de la acest nivel (ca dotare si finantare), va porni spre performanta, catre 2019 si mai departe. Din cei 4 evanghelisti, ii au pe Luca si Pavel. Se zice ca ar mai exista si Evanghelia a 5-a , a lui Filip, dar vom vedea. Daca nu vor avea unde sa se antreneze, Paduraru le poate da sugestii. Daca vor intalni si surprize, Puscasu ii va apara. (R.) Gheorghe se poate lupta si cu balaurul si ii poate veni in ajutor Lupu. Neagu va nega atacurile adversarilor. Lozneanu le va sugera colegilor ca echipa va trebui sa traga lozul castigator. In caz ca vremea se va inrautati, Manta le va arata o solutie. Sa speram ca Intuneric (ca nimeni altul) le va putea arata drumul spre lumina.

  2. AeroStar a primit un Bobarnac la finalul campionatului trecut, in liga 2 (si in pregatiri). Daca arbitrajele si contracandidatele erau corecte, AeroStar nu retrograda. Dar, Bacaul a mai si refuzat, cu alte ocazii, o liga superioara, pentru una inferioara, din motive financiare. In campionatul trecut, echipa si-a construit un baraj natural, improspatat de Udeanu: 2 Ardei (a ramas Cornel, Bogdan tinzand catre Strat, la CSM), Florescu, Stejarel Visinar, Porumb (a plecat, venind Bobaru). S-a incercat o extindere, cu StratuLat, dar nu a mers. Chirila si Chirilescu au semnat contracte cu litere chirilice. In pregatiri, a mai fost si Popa, dar a ramas Botezatu. Ilie (un „Star” al Aerului, al Vazduhului) va urmari sa trasneasca poarta adversa. Il mai cheama si Horia, dar sunt mici sanse ca, in curand, pentru relationarea jocului, sa fie adusi Closca si Crisan. Vraciu se va ocupa si de sanatatea echipei, echipa traind prin goluri. Neavand stranieri, sunt jucatori doar din alte zone ale tarii: Nemtanu, Tacutanu (Ardeleanu, in pregatiri). Daca CSM are 2 Mocani, AeroStar il are doar pe Ovidiu. Alimentatia va trebui sa fie echilibrata pentru Zaharia. Daca vreodata echipa ar deveni „un butoi cu pulbere”, Dogaru poate oferi siguranta. Si in privinta echipamentului se lucreaza in perspectiva, cu Sumanaru. Multumim jucatorilor care s-au lasat la Vatra, iar cu totii speram ca, avandu-l pe Munteanu, echipa va fi la inaltime.

    1. Nu numai echipamentul e in vederea Conducerii (Sumanaru), ci si incaltamintea (Cebotari), semn ca se vrea, in acelasi timp, si o echipa „cu picioarele pe pamant”.

  3. CSM, cu Campeanu, poate rezolva problema terenurilor de antrenament. Strat ar putea atrage un Ardei (Bogdan) de la AeroStar. Echipa s-a Lepadatu si de stranierul Tataru. Daca va veni vreun cutremur la echipa, fratii Istrate il pot preveni. Echipa are 2 Mocani (A., Vl.), iar Juncu poate sa ne aduca aminte de „taurii furiosi”. La echipa se va Preda un altfel de fotbal, iar NiCodim ii poate atentiona permanent pe colegi sa fie mai indrazneti. Echipa poate ajunge la Maxim si nu pot decat sa ma Bucur. Capusa poate sa-i destabilizeze pe adversari si poate sa faca foarte bine marcajul „la om”. Noi avem „omul cu gheare”, GherMan, incat se poate tine foarte bine de adversar. Cand vor inflori zarzarii, Zarzu va fi in forma fata de adversari, care vor alerga „de florile marului”. Acum, echipa e fara Gafar/Gafa. Daca in campionatul trecut CSM a fost in Play-Off, cu PenOff, acum speram sa se mentina in liga 3.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.