Fotbal, Liga a III-a / Aerostar Bacău – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 1-1 (1-1)

Aerostar și AFK Csikszereda Miercurea Ciuc au oferit, vineri, după-amiază, un joc agreabil, cele două formații onorându-și statutul de protagoniste ale seriei I din Liga a III-a. ”Aviatorii” și-au păstrat invincibilitatea din retur, chiar dacă nu au mai câștigat, însă tânăra și frumoasa echipă băcăuană a fost la un pas de a lua toate cele trei puncte. De cealaltă parte, ciucanii l-au aliniat în prima garnitură pe veteranul Robert Ilyes (43 de ani !), dar și tineri jucători formați în pepiniera proprie, un fost internațional U17 maghiar (Csonka) și chiar un mijlocaș de la academia Barcelonei, spaniolul de origine marocană Sufiane. Lăudabil e faptul că ambele echipe au fost preocupate de joc, chiar dacă nu le-a ieșit întotdeauna, însă rezultatul a fost o partidă plăcută.

Oaspeții au fost cei care au deschis scorul în minutul 19, când Gyorgyi a centrat de pe partea stângă, mingea s-a plimbat prin careul gazdelor, a ajuns la colțul lung, de unde Lorincz, nemarcat, a înscris cu capul. Doar două minute a durat bucuria oaspeților, fiindcă băcăuanii au egalat rapid, după o fază aproape identică. Gheorghiu a centrat din aripa dreaptă la colțul lung, unde a apărut tânărul Oanea (18 ani), care a marcat tot cu capul.

Harghitenii au început furtunos mitanul secund, Csonka a trimis balonul în bara transversală după un corner, după care Gyorgyi a șutat alături din poziție bună. În minutul 59, oaspeții au solicitat penalty, după ce Gheorghiu a scos de pe linia porții șutul din 6 metri al lui Gyorgyi. Ciucanii au susținut că mingea fost lovită cu mâna, dar arbitrul a văzut că balonul a lovit umărul fundașului băcăuan. ”Aviatorii” au trecut pe lângă victorie în penultimul minut, când Mihăeș a șutat peste poartă din mijlocul careului advers. În cele din urmă, a fost o remiză echitabilă între două formații de valori apropiate.

Aerostar: Albescu – Gheorghiu, Mihăeș, Dima, Oanea – Ichim – Sahru, Honea (81 Strat), Chirilă, Artenie (90 R. Istrate) – Ignea. Antrenor: Mihai Ionescu.

Csikszereda: B. Nagy – Țepeș, Csonka, Lorincz, Vizi – Ilyes (64 Hajzik), Savin – Tamas (87 Szabo), Sufiane (81 Lukacs), Gyorgyi (75 N. Nagy) – Bajko. Antrenor: Roland Lengyel.

Vom reveni cu o galerie foto de la meci, în cursul dimineții de sâmbătă.

13 comentarii la „Fotbal, Liga a III-a / Aerostar Bacău – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 1-1 (1-1)”

  1. Clasamentul Adevarului, dupa 20 de etape:
    1. Miroslava +14
    2. Csik. M-Ciuc +14
    3. Harman +13
    4. AEROSTAR +8

    Clasamentul Returului:
    1. Miroslava 13p (16-5) Ad +7
    2. AEROSTAR 13p (8-2) Ad +4
    3. Rasnov 11p (8-4) Ad +2
    4. Harman 10p (13-3) Ad +4; un joc mai putin
    5. Csik. M-Ciuc 8p (8-4) Ad +5; un joc mai putin

  2. Clasamentul Adevarului, dupa 21 de etape:
    1. Csik. M-Ciuc +14
    2. Harman +13
    3. Miroslava +12
    4. AEROSTAR +8

    Clasamentul Returului:
    1. Miroslava 14p (19-8) Ad +5
    2. Harman 13p (14-3) Ad +4; un joc mai putin
    3. AEROSTAR 13p (8-2) Ad +4
    4. Rasnov 11p (8-5) Ad +2
    5. Csik. M-Ciuc 8p (8-4) Ad +5; un joc mai putin

  3. Daca ne-ar intreba cineva de ce a pierdut Aerostar, acasa, cu o candidata la retrogradare, am avea un raspuns. A jucat 3 meciuri in 8 zile, iar adversarele (si nu numai cele 3, M.Ciuc, Harman, Pascani, ci, se pare, in tot programul meciurilor) au avut etapa libera inainte de a juca cu Aerostar. Daca la meciurile care sunt o data pe saptamana nu s-a observat, la etapa intermediara si imediat dupa, s-a observat. Daca ar fi castigat cu Pascani, ne-ar fi creat emotii ca ar fi putut promova. Asa, daca nu ne va contrazice in continuare, stam linistiti…

  4. Clasamentul Adevarului, dupa 22 de etape:
    1. Harman +16
    2. Csik. M-Ciuc +14
    3. Miroslava +12
    4. AEROSTAR +5

    Clasamentul Returului:
    1. Harman 16p (16-3) Ad +7; un joc mai putin
    2. Miroslava 14p (19-8) Ad +5; un joc mai putin
    3. Rasnov 14p (9-5) Ad +2
    4. AEROSTAR 13p (10-5) Ad +1
    5. Csik. M-Ciuc 8p (8-5) Ad +5; un joc mai putin

  5. In etapa a 22a a ligii a 3a, SC Bacau a intalnit Atletico Vaslui. Oaspetii s au prezentat cu 7 jucatori, iar in min 20, la scorul de 4-0 pentru echipa noastra, s-a accidentat inca unul, astfel ca arbitrul a fluierat finalul partidei.

    SC Bacau: Miron- Filip, Lozneanu, Mocanu- Dediu, Pavel, Intuneric, Tataru- Vintu- Lupu, Diaconu. Au marcat: Intuneric, Tataru, Filip, Vintu
    SC Bacau – Home / Facebook

  6. Cand e vorba de fotbal, Organele locale (nu numai in Bacau), fug precum IEPURASII. Macar, daca nu se faceau „droburi” financiare. Aveam acum echipa de liga 2. Dar, daca SC Bacau termina campionatul si nu e exclusa, e posibil sa aiba asigurat locul in liga 4. Daca ar renunta, ar cadea sigur in liga 5. Mai e posibil, in functie de fluctuatiile dinaintea inceperii campionatului viitor, sa fie invitata de FRF sa participe tot in liga 3, pentru completarea locurilor neocupate. Ar fi o echipa care, cel putin, poate ataca promovarea, in orice liga s-ar afla (datorita experientei unor conducatori care pot veni cu tot cu „Dinamo Bacau” sau cu un FCM sau FC Bacau, la ce va ramane din acest SC Bacau). Nu cred ca Aerostar isi poate permite sa atace promovarea. Doar daca va fi echipa sustinuta de Organele Locale in campionatul viitor..

  7. 1-0 pentru gazde (Miroslava) in minutul 89 dupa un fault asupra portarului Albescu (Aerostar) si un offside de 1 metru.

  8. La capatul unui meci deschis, SC Bacau a invins cu 3-0 in deplasare la Roman, dupa 1-0 la pauza. Golurile au fost inscrise de Miron(dupa un penalty scos de Vintu), Boghian si Sascau.

    Primul 11: Miron- Dediu, Pavel, Mocanu, Dobarceanu- Flenchia, Intuneric, Sascau, Vintu- Lupu, Boghian. Au mai jucat Tataru, Ciubotaru, Neagu, Mocanu.

    Felicitari baietilor si tot respectul pentru atitudinea aratata in ciuda tuturor piedicilor care li se pun si pentru faptul ca nu lasa fotbalul bacauan sa moara.

  9. Cum ar arata un demonstrativ Romania – Brazilia (Liga 1, 2) ?
    Brazilia:
    Pecanha (Feirense) –
    Endrick (Bt) [Ayza sau B. Nicolita], Walace (Juv.), Fabricio, J. MORAIS –
    ERIC (Elton), BOLDRIN (L. SANMARTEAN)-
    GUSTAVO, RIVALDINHO, DE AMORIM –
    Pedro Henrique.
    Am adaugat o „nuanta” in plus cu L. Sanmartean si B. Nicolita.
    S-ar putea naturaliza: Rivaldinho, Boldrin, De Amorim, J.Morais, Gustavo…

  10. Aerostar a pierdut 1 punct cu arbitii la Miroslava, apoi 1-3 puncte cu Pascani (2 faze controversate in careul celor de la Pascani). Daca si primul sfert de campionat ar fi fost la fel ca ceea ce a urmat, Aerostar, acum, promova…

  11. Viorel Tanase, daca nu a putut duce Bacaul in Liga Campionilor, va antrena FCSB (Fa Ce Spune Becali) impreuna cu Dica. In Liga Campionilor, Dica nu poate sta pe banca. Si Dica foloseste 1-4-2-3-1, asa ca Tanase se poate desfasura. trebuie sa recunoastem ca jucatorii ros-albastri ar putea indeplini sarcinile acestui sistem de joc, dar fara el ar merge si mai bine. Acelasi lucru e valabil si la Nationala. Eu ma bazez pe faptul ca niste jucatori valorosi pot sa adopte tot ceea ce stiu dinainte, creand surprize. Altfel, va fi distractiv campionatul. In plus, si cu Becali, care s-ar putea, de la un moment dat, sa aplice tot ce stie el. Si s-ar putea sa stie mai mult decat Tase.

  12. Unde se vor duce tinerii fotbalisti peste cativa ani ? Aerostar, SC.Bacau, CSSM Bacau, Foresta Su’ceava, Miroslava sau Pascani ? Cei mai buni vor fi, probabil, la Botosani sau la Iasi… Asta e fotbalul in Bacau. Cred ca solutia e cotizarea benevola, pe langa sponsorii cati mai sunt. Se poate face o campanie de ajutor pentru fotbalul bacauan, iar cine vrea sa doneze, cat vrea sa doneze si cand vrea sa doneze sa o poata face la sediul clubului. Dar cine vrea sa-si pastreze anonimatul, ar trebui sa poata dona sume mici in cutiile sau bolurile din diverse magazine, baruri, localuri. Campania trebuie sa poarte un nume si toti bacauanii sa stie ca pot face acest lucru pentru sustinerea unei prime echipe a Bacaului. Trebuie sa se doreasca (bineinteles, nu de catre toata lumea, ci numai de catre iubitorii de fotbal) si sa se incerce aducerea unei echipe bacauane in liga 1 ! Daca si Organele Locale vor dori, in limita de 5% anuntata de Guvern, sa contribuie cu ceva, cu atat mai bine. Ar trebui si niste samnaturi pe tabele, plus on-line, ca sa se vada ca mai sunt si iubitori de fotbal dispusi sa se rupa cate ceva din contractele cu panselute si pavele. In concluzie, toti factorii de fotbal trebuie sa se uneasca si sa stabileasca echipa fanion a orasului, iar celelalte echipe sa aiba roluri clare de promovare a tinerilor fotbalisti. Daca nu, vor imprumuta toti Proiectul de la SC Bacau: „Fotbal, fara nimic 1”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.