Florin Grapă: ”Voi implementa o altă mentalitate în viitorul sezon”

Antrenament Stiinta Bacau volei feminin 1

Voleibalistele de la Știința Bacău au demarat în trombă pregătirile pentru viitorul sezon, cu două antrenamente pe zi. Deocamdată, nu foarte solicitante, dar, de săptămâna viitoare, elevele profesorului Florin Grapă vor lucra TRX sub îndrumarea simpaticului  Dimi Butilcă. La pregătiri participă  Tatiana Lupu, Crina Bălțatu, Sabina Moisa, Loredana Filipaș, Nicoleta Manu, Iulia Matache, Andreea Fiterău, împreună cu cele mai proaspete ”studente”, Ivana Zburova si Krista DeGeest. De miercuri, vor sosi Irina Radu și Claudia Gavrilescu. Absentează motivat, fiind convocate la lotul național de senioare, Denisa Rogojinaru, Cristina Cazacu, Georgiana Faleș și Mihaela Albu, cărora li se va alătura în curând Sabina Moisa. Ioana Baciu a plecat la o echipă din Germania, în timp ce Lorena Ciocian va fi împrumutată un sezon la CSM Lugoj.

”Ne propunem o clasare de cupe europene pentru campionatul următor, ceea ce înseamnă să terminăm în primele patru. Am convingerea că, în sezonul viitor, se va produce o schimbare de mentalitate, pe care mi-o doresc și o voi implementa. Începând cu acest an, la îndeplinirea obiectivelor vom participa toți cei care suntem în această echipă și pe lângă ea. Trebuie să fim răspunzători cu toții pentru locul pe care îl vom ocupa. Faptul că nu s-au produs multe schimbări la echipă va constitui un oarecare avantaj, din punct de vedere al omogenității, chiar dacă vom avea 5 jucătoare la lot, care vor reveni cu puțin timp înainte de începerea campionatului, ceea ce e un dezavantaj.” Florin Grapă

Ivana ZburovaLa primul sezon sub culorile Științei, coordonatoarea slovacă Ivana Zburova a spus: ”Sunt fericită că voi juca aici, e o echipă puternică, ce evoluează mereu în play-off și eu sper să câștig cu Știința Bacău măcar un trofeu în sezonul care urmează. Pentru mine e un avantaj că știu campionatul României, dar voi avea totuși nevoie de timp pentru ca lucrurile să meargă așa cum ne dorim cu toții, având în vedere că sunt la o echipă nouă, cu coechipiere noi.”

Krista DeGeestVenită din Banat, de la CSM Lugoj, centrala americană Krista DeGeest a declarat: ”După doi ani petrecuți la Lugoj, am considerat că e bine să merg într-o altă zonă a țării, iar Știința Bacău e o echipă de tradiție în voleiul românesc. E o nouă provocare pentru mine. Sunt aici doar de o zi și jumătate, iar fetele sunt minunate, la fel și antrenorii, voi avea timp să văd și orașul, dar cred că totul va fi bine. Ne vom lupta să câștigăm titlul, cred că suntem capabile să facem o treabă foarte bună, am încredere în acest lucru.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.