Nu fără emoții / CSU Medicina Tg. Mureș – Știința Bacău 1:3 (25-23, 13-25, 20-25, 11-25)

Stiinta Bacau - Volero Zurich (13)
Campioana României a obținut o victorie de 3 puncte în deplasarea de la Târgu Mureș, însă succesul Științei n-a fost lipsit de emoții. Florin Grapă a ales să înceapă jocul cu Sabina Miclea la coordonare, iar primul set le-a aparținut gazdelor, după ce preluarea și blocajul n-au funcționat bine la băcăuane, în timp ce trăgătoarele au pus cu greu mingea jos. Chiar dacă au revenit de la 15-21 la 21-22 și 23-24, voleibalistele băcăuane au cedat primul set la 23.

Știința a început cel de-al doilea set cu Kim Staelens ridicătoare, iar combinațiile acesteia cu Sosa și Sobo au făcut diferența. Oaspetele au câștigat clar setul secund cu un serviciu bun al Sabinei Miclea, intrată la 13-24. Setul al treilea a fost unul cu emoții pentru echipa lui Florin Grapă, mureșencele conducând cu 13-12 și 15-13. Campioanele au luat apoi conducerea, însă echilibrul s-a menținut până la 20-21, pe fondul unor greșeli la preluare. Un blocaj al Alexandrei Sobo și un atac în fileu al Tsvetanovei au arhivat setul în contul Științei, care a făcut 2-1.

Ultimul set a fost fără istoric, un galop de sănătate al echipei campioane, primul punct pentru Știința reușit de Katsiaryna Zakreuskaya fiind și cel care a închis meciul de la Târgu Mureș. Știința Bacău revine în fruntea claamentului, după ce Dinamo și-a amânat meciul de la Constanța, iar sâmbătă și duminică va evolua de două ori pe teren propriu, cu CSM București și CSM Lugoj.

”Am făcut un joc modest, dar important e că am luat 3 puncte. Vreau să mulțumesc federației, fiindcă sala de la Târgu Mureș nu e sală de joc, se alunecă, tavanul e jos și trebuie să urmărești mingea printre bârne… Adevărul e că și ambientul îți creează starea de joc și nu spun asta ca o scuză. Așa cum am spus, mă bucur pentru cele 3 puncte, iar faptul că am câștigat după o astfel de evoluție spune ceva”, ne-a declarat antrenorul campioanei, Florin Grapă.

CSU MEDICINA: Iulia Popova, Tatiana Lupu, Roxana Iancu, Alexandra Trică, Irina Radu, Gabriela Tsvetanova, Camila Gomez – libero. Au mai jucat: Florentina Ivanciu, Alexandra Pintea, Mihaela Ozun, Gabriela Bălae și Andreea Petra. Antrenor: Atanas Petrov.

ȘTIINȚA: Sabina Miclea, Alexandra Sobo, Fabiana Sosa, Denisa Rogojinaru, Monika Potokar, Roxana Bacșiș, Marina Vujovic – libero. Au mai jucat: Kim Staelens, Katsiaryna Zakreuskaya și Mihaela Herlea. Antrenor: Florin Grapă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.