Fotbal, Cupa României / Aerostar Bacău – Sporting Liești 7-6 (2-0, 2-2), după penalty-uri

aerostar-bacau-sporting-liesti-7

Aerostar Bacău s-a calificat cu emoții în faza a IV-a a Cupei României, după ce oaspeții de la Sporting Liești au revenit de la 0-2. Băcăuanii au deschis scorul în minutul 21, când Strat a șutat formidabil de la circa 25 de metri. Sprânceană a trecut pe lângă egalare în minutul 40, când a ratat din 6 metri, iar după un minut ocazia s-a răzbunat și Hurdubei a făcut 2-0, din 8 metri, după o pasă a lui Chirilă. Antrenorul oaspeților a făcut o triplă schimbare în minutul 51, dar Hurdubei a fost cel care a ratat din careul mic ocazia de a face 3-0 în minutul 65. Și această ocazie s-a răzbunat, iar în faza următoare Bârlădeanu a redus din diferență după o cursă de 30 de metri. Mai mult, Bârlădeanu a centrat decisiv pentru albanezul Dushkaj, care a egalat cu o lovitură de cap în minutul 89. Singura fază notabilă a prelungirilor a fost irosită de ratangiul Aerostarului, Tudorache, care a reluat pe lângă poartă din poziție ideală, de la 6 metri.

La penalty-uri, primul care a ratat a fost căpitanul Aerostarului, Chirilă, al cărui șut a lovit transversala, dar ex-romașcanul Dornescu a parat loviturile executate de Sandu și Filimon, trimițându-i pe ”aviatori” în turul următor. Pentru băcăuani au marcat Tudorache, Mihăeș, Blănaru (cel mai bun jucător al gazdelor), Honea și Padovei, iar pentru oaspeți Adamache, Bârlădeanu, Manea și Sprânceană. Pe 5 octombrie, în ultima fază înainte de intrarea echipelor din primul eșalon, vom asista probabil la derby-ul local dintre Aerostar și Sport Club.

Aerostar: Dornescu – Ardei, Belecciu, Mihăeș, Oanea – Strat (67 Padovei) – Blănaru, Honea, Chirilă, Artenie (80 Huțanu) – Hurdubei (62 Tudorache). Antrenor: Mihai Ionescu.

Liești: Vădeanu – Filimon, Sandu, Manea, Serea (51 Munteanu) – Toma (51 Bârlădeanu), Lovin (51 Popov), Balaban, Sprânceană – Dushkaj, Adamache. Antrenor: Ionuț Niculcea.

3 comentarii la „Fotbal, Cupa României / Aerostar Bacău – Sporting Liești 7-6 (2-0, 2-2), după penalty-uri”

  1. Nu stiu daca au jucat 1-4-2-3-1, dar daca asta a fost formula, chiar daca la ligile inferioare conteaza mai putin, si-au bagat bete in roate singuri. Brazilia, Romania, alte echipe nationale sau de club, de cand joaca in acest sistem au rezultate foarte proaste. Pentru ca rup mijlocul, creeaza spatii mari adversarului si nu pot lega nimic, decat daca ar fi un Pintilii sau Xavi Alonso mijlocas defensiv. 1-4-4-2, 1-4-3-3 lasa mai putine sanse (spatii libere) adversarului si creeaza sanse de contraatac. Nu mai amintesc, „pasele din prima” sau maxim din a doua atingere surprind adversarul, nu il lasa sa poata inchide spatiile; acestea sunt fractiuni de secunda sau secunde care decid meciul. Se mai poate trage de timp, se mai poate lua aer, dar cand se vrea o actiune, aceasta trebuie sa fie prin surprindere, SA NU FIE PREVIZIBILA. Altfel, jucam in spritul armoniei, al fair-play-ului pe terenul de sport si facem sport de placere.
    Jucatorii sunt obositi. Si la 7 zile erau obositi, dar la 3 e mai rau. Refacere nu prea e, vitamine pauza. Solutia ar fi sa se foloseasca jucatori mai proaspeti, dar la ce lot are Aerostar, e cam greu…

    1. Alt gand :
      Antrenamentul de baza, preluat si de Guardiola la Barcelona, Bayern, City, dar si pe care Low l-a acceptat in Nationala Campioana Mondiala (asta aducandu-i, de fapt, titlul; e vorba de acceptarea nucleului de 7 jucatori de la Bayern, jucatori care se gaseau si cu ochii inchisi…), deci, antrenamentul de baza a fost furat de la I. Alexandrescu (presedintele Stelei)). Este vorba de un antrenament in care jucatorii trag cu PUTERE FOARTE MARE unul spre altul, concomitent cu DEVIEREA DIN PRIMA spre un alt jucator care va face la fel…. Cu cat viteza si forta unui astfel de antrenament sunt mai mari, cu atat mai mult apar realizarile. Steaua ’86, Tiki-taka se bazeaza pe acest antrenament simplu, care adus la un numar mare de exersari, realizeaza performanta unor artisti de circ…

  2. Pentru SC Bacau, lucrurile nu stau rau. Sunt 6 echipe cu +3 in clasamentul adevarului, printre care si SC. Adica, daca ar castiga meciul viitor, acasa, cu Harman, iar M. Ciuc ar pierde, in deplasare, urmatorul meci, SC-ul ar fi, la golaveraj, peste M. Ciuc. Numai ca etapa urmatoare M.Ciuc sta. Cealalta etapa, M. Ciuc are un meci f. greu, acasa, cu Aerostar, ca abia la urmatoarea sa joace in deplasare la Liesti. Etapa urmatoare, dintre cele cu +3, doar Metalosport Galati are in deplasare, la Rasnov, si ar putea pune probleme daca nu pierde. Dupa aceea, daca Bacaul aduce puncte din deplasare e cu atat mai bine…
    Problemele sunt altele. M-Ciuc a jucat la 2 zile dupa meciul de Cupa cu Foresta si a batut la voi ! Nu stiu daca au odihnit jucatori, dar e clar ca nu e o echipa slaba, cum probabil s-a crezut.
    Cea mai importanta problema e daca noi ne consumam degeaba sau nu, nestiind ce si-a propus conducerea SC-ului si cati bani are disponibili sa atace liga 2. Poate vrea doar sa-si formeze o echipa de viitor in liga 3.
    Altceva, jucatorii formati de Popovici in ultimele doua sezoane defileaza in primele 2 ligi.

    1 Csik. M. Ciuc 3 3 0 0 4-1 9p Ad +3
    2 Atletico Vaslui 3 2 0 1 9-3 6p +3
    3 SC Bacău 3 2 0 1 7-2 6p +3
    4 AFC Hărman 3 2 0 1 6-2 6p 0
    5 Met. Galaţi 2 2 0 0 3-0 6p +3
    6 Şt. Miroslava 3 2 0 1 5-3 6p 0
    7 Sp. Lieşti 3 2 0 1 4-2 6p +3
    8 Ol. Rm. Sărat 3 2 0 1 4-2 6p +3
    9 Cet. Râşnov 3 1 0 2 2-3 3p 0
    10 CSM Roman 3 1 0 2 3-6 3p 0
    11 Av. Vl. Mărului 2 1 0 1 3-6 3p -3
    12 Sp. Chiscani 3 1 0 2 1-4 3p -3
    13 Aerostar Bc. 3 0 0 3 1-4 0p -3
    14 Odorheiu Sec 2 0 0 2 0-4 0p -3
    15 CSM Paşcani 3 0 0 3 3-13 0p -6

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.