După 8-0 cu Aerostar, Sport Club Bacău a dat de un adversar mai tare și au și apărut problemele. Viorel Tănase a jucat în prima repriză într-un sistem 4-2-3-1 foarte drag lui, cu Miron fundaș stânga, Țuțu la închidere și ”fiul” Bogdan Rusu atacant, acesta din urmă părăsind terenul accidentat. Primele 45 de minute au fost extrem de plictisitoare, probabil și din cauza temperaturii ridicate, partida începând aproape de ora 12.
În repriza secundă, ”Tase” a schimbat formula de echipă și a trecut la 4-4-2, însă băcăuanii au avut mari probleme în defensivă. Golurile s-au marcat în debutul mitanului secund, ambele avându-l în prim plan pe portarul gazdelor, Oltean. Mai întâi, în min. 48, acesta le-a oferit un balon pe tavă sucevenilor, iar Marinkovic a înscris din careul mic în poarta goală. Un minut mai târziu, goalkeeper-ul Sport Clubului i-a pasat excelent în adâncime lui Ungureanu, care a egalat cu un șut precis de la 15 metri.
Mai departe, sucevenii au irosit câteva ocazii uriașe de gol și doar imprecizia atacanților ori intervențiile inspirate ale lui Oltean i-au privat pe oaspeți de un succes meritat. De partea cealaltă, doar câteva jumătătăți de ocazie, cu un Predoiu neinspirat la finalizare.
Cele două formații se vor reîntâlni sâmbăta viitoare, la Suceava. Până atunci, miercuri după-amiază, SC Bacău va mai disputa un joc de verificare pe teren propriu, cu un adversar încă necunoscut.
SC Bacău (repriza I): Petrariu – Mihălăchioae, Lozneanu, Burcă, Miron – Dumitriu, Țuțu – Căinari, Cl. Tudor, Hurdubei – B. Rusu (34 B. Ungureanu).
SC Bacău (repriza a doua): Oltean – Luncanu, Burcă, Adăscăliței, Sascău – Strugariu, Taban, Întuneric, Husein – B. Ungureanu, Predoiu. Antrenor: Viorel Tănase
FCM Suceava: Butnariu – I. Plămadă, Ferariu, Bîgu, Golofca, Stănescu, Duman, Burcea, Arotăriței, Plecanciuc, Negru. Au mai jucat: Pascal, D. Bălan, Semeghin, Cl. Ionescu, Luțac, Marinkovic, Veleșcu, Gheorghiuc, Sumănaru, Matei, Apostol. Antrenor: Bogdan Tudoreanu.
Fara gafa lui Oltean, era poate 1-0. Oricum, Tanase a combinat jucatori care incurca jocul cu cei care se descurca cat de cat. Din campionatul trecut (si nu numai) am retinut urmatoarele: 1) Echipa nu poate juca 1-4-2-3-1; 2) Husein, Dumitriu determina alte circuite ale mingii, decat cele eficiente; 3) Miron nu poate juca fundas stanga; 4) cu Burca si B.Rusu e riscant sa incepi meciul; 5) Dumitriu nu e indicat fundas central, ca, de altfel, si mijlocas defensiv; 6) Bacaul nu are coordonator si om de gol, cateodata nici extreme adevarate… In concluzie, un joc impotriva eficientei, un joc care nu surprinde (previzibil) si nu destabilizeaza adversarul.
O echipa aproximativa: PETRARIU – Luncanu (Mihalachioaie), LOZNEANU, Belecciu (Burca, Adascalitei), Sascau (A.Popa) – CAINARI, TABAN (Intuneric), Strugariu (Cl.Tudor, Adascalitei), Miron (Hurdubei, Vertelis ?) – B.Ungureanu (Curiliuc), HURDUBEI (Predoiu).
Su’ceava il are pe Plecanciuc. Ar putea fi in vederile lui Tanase. (Viorel, nu Constantin. Al doilea a adus comedia in teatru si in spectacol la un standard superior; Primul a adus comedia in fotbalul bacauan. E de ras, oricum; chiar si cu 8-0).
gica depune-ti cv-ul poate ai sanse! totusi vorbim de un antrenor(fff slab) care impreuna cu o echipa ambitioasa si-a indeplinit obiectivul! De comentat pe tot felul de site-uri e usor…Renunta la frustrari si hai sa ne limitam (cu incredere) la speranta ca intr-o zi vom avea o echipa in liga1!!! Cu inca 3-4 jucatori SC Bacau poate face o figura mult mai frumoasa decat anul trecut(+antrenor)!
FCM Dunărea Galaţi s-a desfiinţat. Jucătorii au fost trimişi acasă
La antrenamentul programat astăzi, preşedintele FCM Dunărea Romeo Jianu i-a informat pe jucători că gruparea gălăţeană din liga secundă îşi încetează activitatea la nivelul primei echipe. FCM Dunărea s-a desfiinţat şi sunt şanse ca doar Centrul de Copii şi Juniori să rămână în picioare. Cu datorii de ordinul miliardelor, gruparea gălăţeană nu-şi mai putea desfăşura activitatea.
Clubul care a fost înfiinţat în anul 1970 are în palmares cinci prezenţe la nivelul primului eşalon fotbalistic, plus o finală de Cupa României disputată în 1976, cu Steaua, scor 0-1. În sezonul imediat următor a evoluat în Cupa Cupelor, unde a fost eliminată de formaţia portugheză Boavista.