Încheiem seria interviurilor cu directorul Științei Bacău cu cel dedicat secției de handbal feminin.
Rep.: Încheiem cu cel mai valoros brand al sportului băcăuan – Știința Bacău handbal feminin, echipă ce se zbate în mediocritatea eșalonului secund. Ce urmează pentru această echipă ?
Florin Grapă: Dacă privim la sezonul care tocmai s-a încheiat, echipa s-a situat undeva în zona locurilor 4-5 în eșalonul al doilea. Știți foarte bine însă că anul trecut echipa reușise să promoveze, dar locul a fost preluat de CSM. Asta nu înseamnă că dacă am fi rămas noi, ieșeam campioni, dar am promovat și am cedat locul fiindcă așa fusese convenția, iar noi trebuia să rămânem o pepinieră. Sigur că, după sezonul trecut, am rămas cu ochii în soare, CSM Bacău retrogradând. Pe de altă parte, secția de handbal feminin stă poate cel mai bine din club la capitolul jucătoare, toate fiind tinere și având contracte pe 5-6 ani cu noi. Echipa este în creștere și va arăta o altă față în sezonul viitor, ne vom lupta să promovăm, dar nu vă pot spune cu certitudine că vom și reuși. Suntem în discuții pentru a mai aduce câteva jucătoare tinere, fiindcă nu putem face o investiție masivă la acest moment.
Rep.: Apropo de asta, s-a creat o situație oarecum absurdă, cu două echipe feminine băcăuane în Divizia A. N-ați luat în calcul să discutați cu reprezentanții celeilalte echipe pentru o colaborare sau poate chiar pentru o fuziune ? Adică, o luptă între două echipe din Bacău nu prea ar avea sens, ori o fuziune, cu banii aduși de municipalitate, ar avea parcă mai mult sens…
F.G.: Da, ar fi o variantă, cu toate că fuziunea ar presupune desființarea uneia dintre echipe. Ar putea avea o logică în cazul în care una dintre ele ar promova, iar cealaltă ar ajuta-o, în sensul câștigării meciurilor cu contracandidatele și nu al predării necondiționate în meciurile directe. Vizavi de faptul că una din echipe ar trebui să dispară, în cazul Științei nu prea se poate, dat fiind faptul că ar fi necesare o mulțime de proceduri birocratice, inclusiv o hotărâre de guvern. De partea cealaltă, nu știu în ce măsură CSM-ul e dispus să renunțe la această secție. Deci nu e imposibil să ajungem la o înțelegere.
Rep.: Dar s-a discutat despre așa ceva ?
F.G.: Au fost câteva discuții de ordin general, să încercăm să facem o echipă cu care să promovăm. Chiar dacă noi am promova cu ce avem, ar fi foarte greu să ținem echipa în Liga Națională, ar fi necesare investiții.
Rep.: Iar după o eventuală promovare să nu fie nevoie decât de câteva ”plombe”, nu de o echipă întreagă…
F.G.: Așa e. La momentul potrivit, vă vom înștiința cu siguranță despre ce va fi. Așa cum v-am spus, noi ne-am arătat deschiderea pentru o colaborare, iar dacă există posibilitatea ca handbalul feminin să revină în primul eșalon, din partea noastră nu va fi nicio problemă. Pe de altă parte, eu vă înțeleg dorința, ca oameni de sport și suporteri, ca toate echipele să performeze la un nivel cât mai înalt, dar eu nu cred că Bacăul are puterea financiară de a ține foarte multe echipe la un asemenea nivel. Oricum, vă asigur că handbalistele noastre vor juca altceva în sezonul următor.