Handbal masculin / Victorie de colecție a băcăuanilor în ultimul meci al anului

CSM Bacău a încheiat en-fanfare un an complicat și plin de ghinioane. În pofida numeroaselor absențe din lot, handbaliștii băcăuani au făcut în partida cu CSM București o demonstrație de voință și devotament, impunându-se la limită într-un final dramatic. După ce începutul jocului le-a aparținut bucureștenilor, elevii lui Sandu Iacob au revenit și, cu un Saldatsenka din nou în formă, s-au distanțat la 12-10 după ceea ce avea să rămână golul meciului, o aeriană spectaculoasă finalizată de ”Bobo” Iordachi din extrema dreaptă.

După ce au intrat cu două goluri avans la pauză, băcăuanii s-au văzut egalați la 13 în minutul 33, după câteva decizii discutabile ale arbitrilor. De altfel, împotriva handbaliștilor băcăuani au fost dictate nu mai puțin de 5 eliminări în primul sfert de oră al mitanului secund ! Chiar și așa, băieții noștri au tras de ei, n-au lăsat garda jos și, chiar dacă au mai și greșit, au revenit mereu, după ce au fost conduși de 6 ori în ultimele 10 minute.

Ultimul minut a fost de infarct. CSM București a avut atacul la 28 egal, însă elevii lui Eliodor Voica n-au reușit să finalizeze, Păunică a alergat ca în primul minut după o minge la care a ajuns înaintea lui Teixeira, portughezul l-a faultat și a fost descalificat, iar CSM Bacău a primit aruncare de la 7 metri cu 9 secunde înainte de final. Serhel a transformat cu sânge rece, iar bucureștenii n-au mai avut când să încerce să salveze un punct, pe care nici nu l-ar fi meritat. Și astfel, după un meci de pus în ramă, echipa băcăuană ajunge la patru victorii din tot atâtea partide cu Sandu Iacob pe bancă. De unde se vede că omul sfințește locul, fiindcă Sandu a reușit într-un timp foarte scurt să-i capaciteze pe handbaliștii băcăuani și să scoată ce-i mai bun din potențialul lor. Abia așteptăm anul viitor. Până atunci, sărbătorile vor fi liniștite pentru o echipă care a arătat excelent în acest final de 2020.

CSM BACĂU – CSM BUCUREȘTI 29-28 (13-11) Arbitri: Claudiu Gorina / Florin Melencu

Bacău: Saldatsenka 1 gol – Serhel 9, Sretenovic 8, Coric 5, Stănică 3, Iordachi 2, Păunică 1, I. Rotaru, Huta. Antrenor: Sandu Iacob.

București: Varo, Merlă – Nantes Campos 9, Ungureanu 5, Onyejekwe 4, Tărîță 4, V. Rotaru 2, Teixeira 2, Militaru 1, Fotache 1, Jerebie, Predragovic, Davidovic.

FOTO: ALEX NICODIM

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.