INTERVIU / Cristian Lupuț: ”Respectăm U Cluj, tradiția lor, dar punctele se joacă pe teren”

La revenirea în eșalonul secund, Aerostar Bacău are un nou antrenor principal, în persoana lui Cristian Lupuț. În vârstă de 42 de ani (va împlini 43 pe 3 septembrie), fost jucător de prima ligă, el a mai antrenat până acum pe CS Mădăras, Luceafărul Oradea și Viitorul Târgu Jiu. Cristian Lupuț va debuta pe banca Aerostarului într-un meci tare, luni, 31 august, de la ora 17.30, când pe arena ”aviatorilor” va veni U Cluj.

Rep.: Cum decurge adaptarea la noua echipă ?

Cristian Lupuț: Până în prezent, sunt foarte mulțumit. Nu s-a pus problema de adaptare, fiindcă eu sunt obișnuit cu zona, dat fiind faptul că am jucat 4 ani și jumătate la Ceahlăul Piatra Neamț. Jucătorii s-au adaptat rapid la metodele mele de antrenament și sper ca asta să se vadă pe teren, la jocurile oficiale.

Rep.: Ești mulțumit de acoperirea posturilor existentă la acest moment ?

C.L.: În mare sunt mulțumit, ar mai fi de lucru la două dintre posturi, însă eu sper să le rezolvăm până la primul meci, cu U Cluj. Eu sunt adeptul concurenței pe post și al existenței dublurilor pe posturi. Va fi un campionat foarte disputat, de aceea vom avea nevoie de toți jucătorii de pe toate posturile.

Rep.: Cum apreciezi programul echipei în sezonul regulat, ținând cont de ineditul acestei ediții, în care se va juca doar un tur ?

C.L.: Sigur că, indiferent de cum avem noi programul, important e că trebuie să jucăm cu toată lumea și vom avea ca adversare echipe de mare tradiție, cu bugete mult mai mari decât noi. Eu cred că programul nu are foarte mare importanță, lucrurile trebuie puse la punct de la început, iar noi vom lua fiecare meci în parte. Ca să-ți răspund, totuși, la întrebare, cred că e un program OK, dat fiind faptul că avem câteva meciuri acasă cu echipe de nivelul nostru, dar și câteva deplasări la echipe mai bine cotate.

Rep.: Cum vezi faptul că întâlniți în prima etapă una din cele mai titrate echipe ale eșalonului secund ?

C.L.: Eu le-am spus și băieților: respectăm U Cluj, le respectăm tradiția, dar punctele se joacă pe teren. Aș spune că e un avantaj că îi întâlnim atât de repede. Pe de o parte, pentru că, în contextul pandemiei, majoritatea antrenorilor n-au reușit să-și îndeplinească toate obiectivele pregătirii, beneficiind și de puține jocuri de verificare. Pe de altă parte, în condițiile în care au făcut multe transferuri, cred că echipa clujeană nu are încă omogenitate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.