Eden Hairi: ”Jocurile disputate în Sala Sporturilor din Bacău impun un standard ridicat și un respect față de spectatorii cunoscători de handbal”

La finalul Cupei Municipiului Bacău, turneu câștigat de CSM Bacău cu trei victorii, i-am solicitat antrenorului Eden Hairi câteva opinii cu privire la stadiul pregătirilor echipei băcăuane pentru noul sezon. 

Rep.: Cum apreciezi evoluția echipei la acest turneu ?

Eden Hairi: Mă bucur pentru că am reușit să câștigăm acest turneu și să răsplătim astfel, într-un fel, efortul organizatorilor și al celor implicați în acest proiect. Cred că și noi aveam nevoie de o infuzie de încredere, iar aceasta a venit la fix, înaintea turneului de la Turda. Păcat că nu am avut posibilitatea de a-i folosi și pe stranierii noștri.

Rep.: Unde s-a înregistrat cel mai mare progres față de precedentele jocuri ?

E.H.: Am înregistrat progrese mici, dar vizibile, atât în faza de atac, cât și în cea de apărare. Cel mai vizibil progres, însă, este în atitudinea sportivilor noștri, probabil că și jocurile disputate în Sala Sporturilor din Bacău impun un standard ridicat și un respect față de spectatorii cunoscători de handbal prezenți.

Rep.: La ce capitol mai e mult de lucru ?

E.H.: La perfecționarea relațiilor de joc în faza de atac și punerea la punct a ceea ce reprezintă pregătirea fizică specifică. Cred că ai remarcat faptul că nu am mai adus aminte nimic despre apărare.  Ca să-l parafrazez pe colegul meu, Gabriel Armanu, ”apărarea se face cu sufletul”. Cred că intervenția lui și speech-ul motivațional din pauza meciului cu Reșița au făcut ca jocul din repriza secundă să aibă altă desfășurare și îi mulțumesc pentru asta.

Rep.: Ce aștepți de la meciurile turneului de la Turda ?

E.H.: Aștept aceeași atitudine în apărare, iar în atac să mai probăm câteva acțiuni care să pună în valoare forța interilor noștri. Sper ca, până atunci, să-i recuperăm pe Anton și Gabriel Cotinghiu, care sunt accidentați.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.