Volei feminin / Știința Bacău, la doi pași de colaps

Probleme mari pentru echipa-fanion a Bacăului din ultimii 25 de ani. Gruparea condusă de profesorul Florin Grapă nu știe încă dacă va avea buget pentru sezonul 2018-2019. Astfel, autoritățile locale au publicat abia luni anunțul privind dezbaterea publică a unui Proiect de hotărâre de aprobare a Regulamentului privind regimul finanțărilor acordate de la bugetul local al municipiului Bacău pentru activitățile sportive, în baza prevederilor Legii nr. 69/2000. Ce înseamnă asta ? După dezbaterea prevăzută pentru 21 august, grupările interesate vor avea 30 de zile la dispoziție să depună proiecte, apoi acestea vor fi sau nu aprobate. Adică ne ducem spre finalul lunii septembrie, în condițiile în care vorbim de finanțări pentru anul 2018. Și atunci, ce proiecte să depui pentru 3 luni de zile ? Nu mai vorbim despre unele prevederi bizare ale Regulamentului, cum ar fi neacceptarea plăților retroactive. Păi voleibalistele care adus Bacăul pe locul 3 în țară au jucat aproape jumătate de an fără să fie plătite. E corect, domnilor ? Din păcate, actuala administrație riscă să aibă pe conștiință cea mai de succes echipă a orașului, sub bagheta celui mai titrat antrenor român de volei, care mai e, culmea ironiei, și cetățean de onoare al orașului. Doamnelor și domnilor aleși, faceți ceva măcar în al doisprezecelea ceas. Am mai spus-o și repet: cum e posibil ca un oraș de 20.000 de locuitori, așa cum e Blajul, să aibă buget de milioane de euro de la bugetul local ?

În privința Științei Bacău, medaliata cu bronz a ultimei ediții de campionat nu și-a reluat încă pregătirile din cauza incertitudinilor financiare. ”Nu am început pregătirea și nici n-o încep până nu voi ști cu certitudine care e situația noastră din punct de vedere financiar”, ne-a spus profesorul Florin Grapă. OK, domnule profesor, dar sunt echipe care au deja o lună de pregătiri, o fi asta soluția ? Să nu uităm că Știința va reprezenta Bacăul și România în cupele europene. Sau ne pregătim să punem cruce voleiului feminin ? Altfel, gruparea băcăuană are doar 8 jucătoare sub contract, Georgiana Faleș, Cristina Cazacu, Loredana Filipaș, Alice Kapelovies, Alexandra Ciucu, Melinda Sipoș, Gabriela Dancu și Alexandra Pintea. Va avea, însă, clubul băcăuan cu ce să-și onoreze contractele ? Răspunsul e în curtea aleșilor Bacăului.

7 comentarii la „Volei feminin / Știința Bacău, la doi pași de colaps”

  1. DACA AU JUCAT JUMATATE DE AN FARA SA FIE PLATITE, SA JOACE TOT CAMPIONATUL URMATOR GRATIS. AR FI CEA MAI BUNA SOLUTIE !!! SI SA INCEAPA MAI REPEDE PREGATIRILE SI SA VINA SI CU BANI DE ACASA PENTRU ANGAJATII D.J.T.S. BACAU CARE SUNT IN GREVA !!!

  2. D-le Alexandrescu, eu am pus aceasta intrebare,de ce la Blaj se poate si la Bacau nu, acum trei ani,dupa finala de Cupa pierduta la P.Neamt si ati raspuns sa avem rabdare ca primaria are planuri mari cu aceasta echipa. Dupa cum vedeti nu s-a facut nimic si s-a ajuns in aceasta situatie.

    1. Pai responsabilitatea nu era a ziaristului,omu’ a zis și el așa, autoritățile încă dorm sau blocat pe conducta de apa.

  3. Este absolut incredibil acest oras. Sufocat pur si simplu de incompetenta si mediocritate. Lasand la o parte problemele orasului cu care cetatenii obisnuiti se confrunta zi de zi, iata ca Domn’ Primar gandeste si pe termen lung ….si anume sa puna cruce unui sport cu traditie, un sport care a adus orasului nenumarate participari in competitiile europene si care face cinste orasului fiind prezent mereu in top 4 echipe ale clasamentului intern in ultimii 15-20 ani ( din ce am inteles). Frumoasa istorie, urat final se profileaza. Am un job care presupune deplasare in foarte multe orase ale tarii si va spun cu mana pe inima si cu tristete ca Bacaul este in top 4 orase, dar nu in frunte ca Stiinta Bacau, ci la coada clasamentului din toate punctele de vedere. Urmaresc site-uri de stiri din oraselul nostru si nu vad nimic oameni buni. Intreb si eu administratia locala si pe Domn’ Primarica: cum ramane cu centenarul, cu “sa fim mandri si uniti”, cu “ lasati-ne sa ne facem treabaca stim noi mai bine” ????…. Si voi culcati tot la pamant!!!! O sa vina si nota de plata pt voi, dar pana atunci pot doar sa va spun ca ar trebui trebui literalmente sa va fie rusine. Cu ce a gresit aceasta echipa de o lasati sa moara?????

  4. Domnule IULIU, chiar nu ati inteles ??? Acesta era planul cel mare de acum trei ani ! CUM SA DESFIINTAM ECHIPA DE VOLEI CARE FACE PERFORMANTE REMARCABILE AN DE AN SI CU BANI PUTINI ??? Hai sa nu le mai dam deloc, sa vedem cum se mai descurca Domnul Profesor GRAPA??? POATE SE LASA SI NU MAI ANTRENEAZA ECHIPA SI ASA NOI SCAPAM BAZMA CURATA ! DOMNUL GRAPA E VINOVAT CA A DESFIINTAT ECHIPA ! DACA AM FI AVUT ECHIPA… NOI AM FI PUTUT INVESTI BANI MULTI SAU SUFICIENT DE MULTI PENTRU A FACE PERFORMANTA LA NIVEL INALT !

  5. Sunt orase care ar da bani sa aiba reputatia, istoria si palmaresul acestei echipe, si noi ne batem joc de ea. Asa se intampla cand sunt in fruntea urbei oameni fara viziune si fara a intelege notiunea de sport de performanta. Pt ei sportul se rezuma la ce faceau ei la orele de sport din clasele primare. O sa existe si reversul medaliei la ceea ce fac dansii acum. Cum sa nu sustii tu ca primarie o echipa de talia Stiintei cu niste bani care probabil ar echivala cu bugetul pe 1 an de zile pentru papetaria de la primarie. Din ce am vazut si anul trecut le-au dat o suma derizorie pentru a face performanta. Urat domnilor. Responsabilitatea voastra este sa ajutati si sa incurajati sportul. Voi faceti exact invers. Incredibil. Sper totusi sa aiba decenta si onoarea necesara sa nu mai vina peste 2 ani in fata alegatorilor si sa le ceara votul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.