Volei feminin, Cupa Challenge / Știința Bacău – Sm’Aesch Pfeffingen 1:3 (-26, 23, -23, -23)

Știința Bacău a ratat miercuri seara calificarea în sferturile de finală ale Cupei Challenge, după un meci dramatic. Băcăuancele n-au mai repetat evoluția de sâmbătă, cu CSM București și au cedat în patru seturi în fața unei echipe care parcă s-a specializat în calificări obținute în deplasare. Poate că fetele noastre au plătit tribut risipei de efort din partida de acum patru zile. Poate că, după cum spunea la final profesorul Florin Grapă, voleibalistele Științei n-au crezut destul în această calificare. Poate că băcăuancele au fost ușor inhibate și de insuccesul celor de la CSM Târgoviște care, cu o zi mai devreme, au pierdut calificarea acasă tot după un succes cu 3-2 în deplasare. Poate că, așa cum zicea colegul Dan Sion, ne-am obișnuit să așteptăm de la această echipă mai mult decât e cazul. Sau poate toate acestea la un loc. În orice caz, Știința Bacău părăsește competiția cu fruntea sus, după o partidă cum rar se vede, cu patru seturi adjudecate la limită.

După cum spuneam, echipa noastră a părut vlăguită, în timp ce elvețiencele păreau că sunt ”pe alcaline”, mai ales în faza de apărare. Pe de altă parte, noi nu am avut o jucătoare de nivelul Patriciei Walch (23 de puncte la Bacău, după cele 20 de puncte din partida tur), care și-a tras efectiv coechipierele după ea. De asemenea, vicecampioana Elveției a servit mult mai bine, capitol la care a excelat estonianca Ennok, cu 4 ași. Sm’Aesch Pfeffingen a fost mai bună miercuri seara și a obținut pe merit victoria și calificarea. În ceea ce ne privește, capul sus, fetelor ! Viața merge înainte, iar sâmbătă, tot în Sala Sporturilor din Bacău, se joacă un alt meci tare, al ”amărâtelor”, cum le-a numit Florin Grapă pe cele două echipe românești eliminate în această săptămână din Cupa Challenge. Două vorbe și despre minunatul public băcăuan, prezent în număr mare la partida cu Pfeffingen. Suporterii Științei au creat o atmosferă extraordinară și ar fi grozav dacă sâmbătă (ora 17) vor fi la fel de mulți la meciul cu CSM Târgoviște, alături de echipa – fanion a Bacăului.

Știința: Kapelovies 1 punct, Rogojinaru 8, Cazacu 14, Lupa 8, Faleș 11, Sipoș 6, Albu – libero. Au mai jucat: Ciocian, Filipaș 11, Radu 1 și Ciucu – libero. Antrenori: Florin Grapă, Aurel Cazacu.

Sm’Aesch: Von Piekartz 5, Storck 4, Walch 23, Ennok 14, White 14, Matter 6, Pogany – libero. A mai jucat Zaugg 7. Antrenor: Andreas Vollmer.

4 comentarii la „Volei feminin, Cupa Challenge / Știința Bacău – Sm’Aesch Pfeffingen 1:3 (-26, 23, -23, -23)”

  1. pacat ca acei suporteri minunati de care spuneti dumneavoastra nu au fost salutati la sfarsit de meci d catre jucatoare,a fost o lipsa de respect fata de ei si in felul asta nu poti sa aduci spectatori la sala.in rest multa bafta in viitor echipei

    1. Au salutat, dar numai într-o parte… Erau și ele supărate, necăjite. Nu le judecați prea aspru, susțineți-le în continuare !

  2. au salutat exact partea care vine la teatru,nu au salutat partea care le sustin mereu.si aceasta nu e prima oara cand au acest gest urat de a nu saluta

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.