Volei feminin, Challenge Cup / Calificare de senzație a voleibalistelor de la Știința Bacău

Voleibalistele de la Știința Bacău s-au calificat marți seara în optimile de finală ale Cupei Challenge. După ce au câștigat prima manșă disputată la Bacău, ”studentele” au pierdut cu 3-0 returul cu Azerrail Baku, însă primele două seturi s-au încheiat la limită, 25-23 și 27-25. Băcăuancele s-au ”odihnit” în setul al treilea (pierdut la 14), pregătind setul de aur, care avea să decidă calificarea.

După un început echilibrat, 4-4, gazdele s-au desprins la 10-5 în setul de aur, diferență ce părea decisivă. Fetele noastre nu au cedat, însă, au egalat la 12 și au valorificat prima minge de set, impunându-se cu 15-13 (punctul victoriei fiind realizat de Rogojinaru) și obținând o calificare de senzație în fața unei echipe cu 6 internaționale azere în componență (locul 4 la ultimele europene). În optimi, Știința va întâlni cel mai probabil echipa croată Mladost Zagreb, învingătoare în prima manșă pe terenul elvețiencelor de la Pfeffingen. Gruparea pregătită de Florin Grapă va juca prima manșă în deplasare (23-25 ianuarie), urmând să joace acasă cu calificarea pe masă (6-8 februarie).

În partida de la Baku, Știința a evoluat în alcătuirea: KAPELOVIES, ROGOJINARU, FALEȘ, SIPOȘ, CAZACU, LUPA, ALBU – LIBERO. Au mai jucat: CIOCIAN, FILIPAȘ, RADU, CIUCU – LIBERO. Antrenor: Aurel Cazacu (principalul Florin Grapă nu a făcut deplasarea). Luni, 15 ianuarie, de la ora 17, Știința va juca pe teren propriu în campionat, cu CSM Lugoj.

3 comentarii la „Volei feminin, Challenge Cup / Calificare de senzație a voleibalistelor de la Știința Bacău”

  1. Ce sa le ceri “autoritatilor locale” ??? Pacat de traditia acestei echipe. Alte orase ar da bani sa aiba aceasta traditie in volei. Sunt sigur ca echipa aceasta, indiferent de ce se va intampla, va reusi sa supravietuiasca. Atat ne-a mai ramas

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.