Volei feminin, Divizia A1 / Volei Alba Blaj – Știința Bacău 3:0 (14, 20, 25)

Știința Bacău a pierdut sâmbătă în trei seturi pe terenul campioanei, însă băcăuancele meritau mai mult. De altfel, soarta ultimului set a fost decisă de o decizie a arbitrului principal (Ionuț Buciu, din Zalău – ce-o fi căutat la un asemenea meci ?) pe care nu a înțeles-o nimeni, dar poate că omul și-a îndeplinit o sarcină. Nu e mai puțin adevărat și faptul că ”studentele” au irosit cinci mingi de set în parțialul al treilea, când au condus cu 24-20 și 25-24, însă impreciziile în atac și preluare le-au costat scump, coroborate cu un arbitraj care le-a dat gazdelor peste limita bunului simț în setul al treilea (anterior ultimei mingi, un as al Anei Maria Lupa a fost scos afară, pentru ca după aceea să se inventeze un blocaut în favoarea gazdelor).

Altfel, gazdele au câștigat fără drept de apel primul set, grație unui serviciu devastator (7 ași). Setul secund a fost echilibrat până la 17-17, după care greșelile neforțate ale oaspetelor au decis soarta parțialului în favoarea ardelencelor. Știința a dominat cel de-al treilea set, a condus cu 13-7, 19-16 și 24-20, dar a pierdut pe o greșeală de arbitraj. Ana Maria Berdilă a evoluat în sextetul de bază în locul Denisei Rogojinaru în seturile 2 și 3, a punctat de 11 ori, însă a și irosit două șanse de a închide setul 3. În ultimul meci al turului, Știința va juca acasă cu Dinamo, sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 17.

Blaj: Barakova 3 puncte, Cleger 13, Aquino 11, Onyejekwe 6, Ilyasoglu 7, Salaoru 4, Vujovic – libero. Au mai jucat: Rus 6, Koleva 4, Moellers 3. Antrenor: Darko Zakoc.

Știința: Kapelovies, Rogojinaru 2, Faleș 8, Sipoș 7, Lupa 7, Cazacu 4, Albu – libero. Au mai jucat: Ciocian 1, Berdilă 11, Radu, Geoge, Filipaș, Ciucu – libero. Antrenor: Florin Grapă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.