Volei masculin, Divizia A1 / Știința Bacău – Știința Explorări Baia Mare 3:0 (25, 21, 23)

Voleibaliștii de la Știința Bacău au spart gheața în duelurile cu Știința Explorări Baia Mare, obținând prima victorie din acest sezon în fața maramureșenilor. O victorie scurtă chiar, datorită căreia s-au îndepărtat la 9 puncte de primul loc retrogradabil. Deși au greșit destul de multe servicii, băcăuanii au și punctat de multe ori decisiv cu acest procedeu, însă jocul a funcționat bine și în celelalte faze. De cealaltă, băimărenii s-au bazat în majoritatea timpului pe Cherbeleață și cam atât. Am remarcat, în schimb, eleganța antrenorului Marius Botea, un exemplu de atitudine pe marginea terenului, chiar și în momentele fierbinți.

Primul set a fost echilibrat, scorul basculând dintr-o parte în alta: 8-7, 16-14, 18-19. Băcăuanii au avut prima minge de set la 24-23, apoi oaspeții au punctat de două ori consecutiv, pentru ca, după aceea, să fie rândul gazdelor să revină și să încheie setul cu un serviciu-bombă al lui Ștefan Someșan.  Setul secund a fost dominat de băcăuani, chiar dacă maramureșenii au revenit la un moment dat de la 10-14 la 14-15. Cu Csoma și Someșan principale guri de foc, Știința a făcut 2-0.

Gazdele au început mai bine setul al treilea, au intrat cu 3 puncte avans la primul time-out tehnic după un blocaut al lui Csoma, însă Cherbeleață a egalat la 10, după care oaspeții au luat conducerea cu 12-11. Băcăuanii au revenit din nou, au refăcut diferența de 3 puncte la al doilea time-out tehnic și s-au desprins la 19-15 cu un atac al lui Someșan. Maramureșenii au mai avut două zvâcniri, apropiindu-se la 20-21 și 23-24, însă Csoma a încheiat partida cu un blocaut.

De remarcat faptul că, din nou, voleibaliștii băcăuani au beneficiat de un public extraordinar, care a savurat din plin victoria favoriților. Știința a acumulat 28 de puncte, rămânând pe locul 9, la 2 puncte de poziția a opta, ocupată de Volei Club Caransebeș, formație pe terenul căreia vor juca miercuri, 29 martie.

ȘTIINȚA: Ivkovic, Csoma, Cimili (Voinea), Marinca (Todoruț), Someșan, Vițelaru (Ivankovic), Ghimeș – libero. Antrenori: Corneliu Păduraru, Eusebiu Țurcanu.

EXPLORĂRI: Râpeanu, Cherbeleață, Coasă, Lupu, Didorciuc, Nagy (Sushko), Olar – libero. Antrenor: Marius Botea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.