Volei masculin, Divizia A1 / Știința Bacău – SCMU Craiova 1:3 (22, -17, -18, -17)

După dușul rece de sâmbătă, când au pierdut acasă cu ultima clasată, Știința Bacău a arătat o altă față în partida contra campioanei. Voleibaliștii băcăuani au făcut un prim set excelent, ținând mereu aproape de adversari, iar de la 19-21, pe excelentul serviciu al lui Vițelaru, au întors la 23-21 și s-au impus mai apoi la 22. A fost setul în care gazdele au punctat de 15 ori cu atacul și de 4 ori cu blocajul. Cel de-al doilea parțial a fost dominat clar de craioveni, iar în cel de-al treilea băcăuanii au lăsat senzația că pot repeta isprava de la Craiova, când au luat două seturi. Astfel, Știința a întors de la 3-7 la 8-7, grație unei apărări foarte bune și după câteva mingi lungi, aplaudate la scenă deschisă. Oaspeții au intrat cu două puncte la al doilea time-out tehnic și, cu un blocaj necruțător (8 puncte cu acest procedeu în setul 3), au luat conducerea cu 2-1. Setul 4 a semănat cu al doilea, campionii impunându-se la pas.

Cu siguranță că, dacă sâmbătă ar fi evoluat la fel ca în partida cu Craiova, băcăuanii ar fi avut acum două puncte în plus în clasament. Chiar și așa, băcăuanii rămân pe locul 9, cu 21 de puncte, la 4 puncte de locul 10 și la 6 de locul 11, în condițiile în care U Cluj a învins surprinzător (3-2) pe Tricolorul Ploiești. Sâmbătă, în ultima etapă a sezonului regulat, Știința Bacău va juca în deplasare, la ocupanta locului 7, Știința Explorări Baia Mare. La final, două mici observații (de amator, evident): centrii au fost jucați destul de rar atunci când preluarea a fost bună, iar tânărul Tîrcavu ar merita mai multe șanse, după cum s-a prezentat în partida cu Craiova.

Știința: Ivkovic 2 puncte, Csoma 17, Marinca 3, Voinea 2, Vițelaru 12, Ivankovic 11, Ghimeș – libero. Au mai jucat: Someșan 4, Tîrcavu 1, Purice 1, Cazacu. Antrenori: Corneliu Păduraru, Eusebiu Țurcanu.

Craiova: Bartha 2, Lică 8, Keller 12, Stulenkov 12, Suson 10, Bala 4, Mărieș – libero. Au mai jucat: Ene 17, Todor 8, Olteanu 1, Georgescu. Antrenor: Dănuț Pascu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.