Volei feminin, Cupa României / Știința Bacău – CSM Târgoviște 3:1 (22, -24, 7, 19)

Stiinta Bacau - CSM TargovisteDacă e Știința – Târgoviște, e spectacol. La a doua confruntare oficială din acest sezon, cele două echipe de top ale voleiului feminin românesc au oferit o nouă partidă electrizantă și spectaculoasă. Ca și în campionat, la începutul lunii noiembrie, Știința s-a impus în patru seturi și a luat o opțiune importantă pentru accederea în ultimul act al Cupei României. Cu un serviciu devastator și un blocaj care a punctat în momentele cheie, elevele profesorului Florin Grapă au obținut o victorie clară și meritată.

Primul set a început sub semnul echilibrului, cu oaspetele având avantaj minim la primul tine-out tehnic, după care echipa lui Dragan Nesic s-a desprins la 11-8, iar Florin Grapă a cerut time-out. Băcăuancele s-au apropiat la 11-12, după cea mai lungă și frumoasă minge a meciului, în care dâmbovițencele au făcut minuni în apărare, dar au cedat, în cele din urmă, în fața Cristinei Cazacu. CSM Târgoviște a intrat, totuși, cu 3 puncte avans la al doilea time-out tehnic și s-a desprins chiar la 18-13 pe serviciul Alexandrei Sobo. Gazdele au revenit spectaculos, au egalat la 21, câștigând apoi setul la 22, după un blocaj la Milagros Collar.

Oaspetele au început mai bine setul secund, conducând cu 8-4, băcăuancele au egalat la 13 cu un as al Nikoletei Perovic, după care târgoviștencele au intrat cu avantaj minim la al doilea time-out tehnic. Finalul parțialului a fost palpitant, cu egalități la 21, 22 și 23, ”studentele” au avut minge set dar n-au valorificat-o, pierzând apoi trei mingi la rând și setul.

Setul al treilea a consemnat un scor neverosimil, după ce voleibalistele băcăuance au servit fantastic – 5 ași și numeroase servicii care au făcut imposibilă construcția în tabăra adversă. În setul 4, oaspetele și-au revenit din pumni și au condus cu 11-6 și 16-12. Știința a revenit din nou și a punctat de 4 ori la rând, de la 16-17, pe serviciul Denisei Rogojinaru, setul și partida fiind încheiate de un as al Crinei Bălţatu.

Returul se va disputa pe 1 februarie, la Târgoviște. În prima manșă a celeilalte semifinale, Volei Alba-Blaj – CSM București 3:0 (20, 20, 18). Pentru echipa băcăuană urmează meciul de campionat de sâmbătă, în deplasare, la CSU Medicina Tg. Mureș.

Știința Bacău (14 puncte din serviciu, 44 atac, 11 blocaje, 30 erori adversar; 9 servicii greșite): Zburova 1 punct, Perovic 11, Otasevic 15, Faleș 9, Cazacu 12, Rogojinaru 10, Albu – libero. Au mai jucat: Bălțatu 5, Radu 3, Miclea 2, Filipaș 1. Antrenori: Florin Grapă, Aurel Cazacu, Rareș Puni.

CSM Târgoviște (3 puncte din serviciu, 41 atac, 6 blocaje, 24 erori adversar): Calotă, Collar 16, Sobo 9, Ivanof 7, Ikic 9, Trică 8, Cebic – libero. Au mai jucat: Brcic 1, Mitrănescu, Marciu, Ghiță. Antrenori: Dragan Nesci, Atanas Lazarov.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.