Fotbal / O brigadă băcăuană va arbitra în Germania

arbitri-ajf-bacau-si-cristian-sava

O echipă de arbitri din Bacău va conduce meciuri de fotbal în campionatele din Germania. Astfel, în perioada 16-23 octombrie, Sergiu Mavriche, Bogdan Ailioaie și Claudiu Lucaci, arbitri din cadrul AJF Bacău, se vor deplasa la Kamen (lângă Dortmund), acolo unde vor participa, alături de alți arbitri tineri din cadrul Asociației Regionale de Fotbal din Westfalia, la un curs ce va cuprinde, pe lângă teme teoretice și de analiză, și arbitrarea unor jocuri din campionatele din ligile inferioare. Cei trei arbitri băcăuani vor fi însoțiți de președintele AJF Bacău, Cristian Sava, care va face parte, alături de alți instructori din Germania, din echipa de antrenori pentru arbitri. Pe perioada șederii la Kamen, delegația băcăuană va urmări pe viu și un meci din Bundesliga, cel mai probabil partida dintre Bayer Leverkusen și Hoffenheim.
Această prezență băcăuană în Germania vine ca urmare a parteneriatului încheiat în toamna anului 2015 între Asociația Județeană de Fotbal Bacău și Asociația Regională de Fotbal din Westfalia, parteneriat ce a și avut prima etapă în martie, atunci când o brigadă de arbitri din Germania a oficiat meciuri de juniori și seniori din cadrul AJF Bacău.
„Cred că este o premieră ca arbitri din România să oficieze meciuri oficiale în campionatele din Germania, chiar și de amatori fiind. Cu siguranță că va fi o experiență interesantă pentru arbitrii din Bacău. După acest schimb de experiență, între cele două asociații partenere vor urma și alte activități legate de antrenori, copii și juniori dar și fotbal feminin”, a declarat Cristian Sava, președintele AJF Bacau.
„Sunt sigur că, pentru arbitrii tineri din Bacău, va fi o experiență pozitivă prezența lor la meciurile organizate de asociația noastră”, a precizat Oliver Topp, instructor în cadrul FLVW.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.