Pe zero / CSSM Bacău – CSM Ploiești 29-34 (17-20)

cssm-bacau-csm-ploiesti-4CSSM Bacău a primit sâmbătă vizita echipei care a bulversat programul eșalonului secund, după ce ba s-a retras din competiție, ba s-a reînscris. Ploieștenii au venit la Bacău cu doar 10 jucători, majoritatea dintre ei, însă, cu experiență în Liga Națională, iar asta s-a cunoscut. Cu toate astea, prahovenii nu erau de neînvins, dar tinerii handbaliști băcăuani, seniorii laolaltă cu juniorii, s-au întrecut în greșeli și ratări. Aici s-a făcut diferența, iar cele două înfrângeri clare din primele două etape arată că e mult de lucru pentru a emite pretenții de Liga Națională. Un plus doar pentru juniorul Eugen Crăciunescu, cu multe intervenții de efect în poarta băcăuană. La polul opus s-a situat Leordean, cel care și-a bătut joc de handbal, de public, de coechipieri și, în final, de el însuși, la ultimul contraatac al meciului, când și-a dat cu stânga-n dreapta.

Meciul a fost echilibrat în prima repriză, gazdele conducând până în minutul 12. Ploieștenii au luat pentru prima dată conducerea în minutul 15 (7-6), tabela arătând egalitate pentru ultima dată în minutul 23 (13-13). Oaspeții s-au desprins decisiv (27-20) între minutele 38 și 44, când au marcat de 4 ori la rând. Ecartul s-a mărit chiar și la 9 goluri, însă ploieștenii n-au mai marcat în ultimele 6 minute, oferindu-le adversarilor prilejul de a reduce din diferență.

În ultimii 4 ani nu mai pierdusem două meciuri consecutive. E o înfrângere greu de digerat, nu mă așteptam să fie o diferență atât de mare între potențialul juniorilor și echipele de ligă. În primele două etape am întâlnit echipe cu multe valori individuale, cu jucători ce au evoluat în primul eșalon, iar asta s-a văzut în lupta dintre un junior și un senior. Am sperat mai mult de la jucătorii noștri, atât de la juniori, cât și de la ceilalți, ori poate că i-am evaluat eu greșit. E clar că trebuie să ne repliem și, chiar dacă am spus că acesta e un an de tranziție, va trebui să abordăm jocurile cu mai multă determinare. Aștept de la jucători ca Dumitriu, Cotinghiu sau Gal mult mai multă determinare, astfel încât în jurul lor să se strângă juniorii și ceilalți componenți ai echipei. Gabriel Armanu

CSSM Bacău: Bobeică, Crăciunescu, Freiwald – Broască 5 goluri, Juverdianu 5, Leordean 4, Gal 3, Cotinghiu 3, Oancea 3, Ionescu 2, Dumitriu 2, Uruianu 1, Burbulea 1, Atănăsoaei, Păunescu, R. Drăgan. Antrenor: Gabriel Armanu.

CSM Ploiești: Rotaru, Ghiță – Hoinaru 12 goluri, Al. Farcaș 11, Stăncioiu 6, R. Farcaș 3, Mihoci 1, Năstase 1, Șerban, Pîslaru. Antrenor: Dragoș Dobrescu.

În etapa a treia, CSSM Bacău va încerca să obțină prima victorie, pe terenul celor de la LPS Piatra Neamț.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.