Pentru onoare / Sport Club Bacău – Dunărea Călărași 1-1 (0-0)

Sport Club Bacau - Dunarea Calarasi 1Sport Club Bacău a detronat liderul seriei I într-un meci jucat pentru onoare, după cum a subliniat la final antrenorul Cristi Popovici. ”Le-am spus jucătorilor înainte de meci că nu e obligatoriu să câștigăm, dar să dea totul

pe teren pentru a ne apăra onoarea, ceea ce s-a și întâmplat”, a declarat la final tehnicianul băcăuan.

La capătul unei săptămâni obositoare pentru ambele echipe, prima repriză a fost săracă în fotbal, singura fază notabilă fiind ocazia lui Vraciu din minutul 8, când vârful băcăuan a șutat imprecis din 8 metri. ”Am început jocul timorați, precauți, fricoși. Noi suntem obișnuiți să înscriem în repriza secundă, dat fiind faptul că stăm bine la capitolul pregătire fizică. De aceea, am început să jucăm doar la 0-1”, a spus antrenorul oaspeților, Adrian Mihalcea.

Cătălin Vraciu a deschis scorul în minutul 53, după o preluare frumoasă și un șut splendid, sub transversală, de la 14 metri. Călărășenii au pus apoi stăpânire pe joc și au egalat în minutul 76 prin Alami, după o preluare elegantă și un șut imparabil de la circa 12 metri. Înainte de golul oaspeților, Grumezescu era căzut la pământ, accidentat, dar arbitrul Barbu nu a oprit jocul.

”La noi s-a văzut oboseala după minutul 70, chiar dacă aș fi mai fi avut la dispoziție încă 4 schimbări, tot n-ar fi fost de-ajuns. Cred că rezultatul e echitabil, dar cel mai important e că am arătat că nu facem jocurile nimănui”, a declarat la final Cristian Popovici.

De cealaltă parte, Adrian Mihalcea a spus: ”Ne-ar fi ajutat mai mult victoria, pe care ne-am dorit-o, dar e bine că am câștigat și acest punct. E clar că suntem storși, echipele din eșalonul secund nu sunt pregătite să joace la 3 zile. Avem un grup unit, cu care sper să obținem promovarea la finalul play-off-ului.”

SC Bacău: Ureche – Burcă, Ursu, Adăscăliţei – Mihălăchioae, Dumitriu, Ţuţu (40 Masella), Giurgiu – Sahru (56 Grumezescu), Vraciu, Gheorghiu (73 Drugă). Antrenor: Cristian Popovici.

Dunărea: C. Lungu – Ţenea, Panait, Bumbac, M. Popescu – Vădrariu (73 Andrei), S. Matei (43 V. Alexandru), Preoteasa (55 Stoica) – Kanda, Alami, Sg. Popescu. Antrenor: Adrian Mihalcea.

În celelalte partide din etapa a șaptea a play-off-ului, Academica Clinceni – Farul Constanța 2-5 și Rapid București – Dacia Unirea Brăila 1-0. SC Bacău rămâne pe locul 5, cu 26 de puncte, iar în etapa viitoare la juca la Clinceni.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.