Cu două victorii în grupă, speranțele de la CSS Bacău ratează calificarea în semifinale la setaveraj

CSS Bacau - CSS Buzau 14Tinerele voleibaliste de la CSS Bacău au ratat calificarea în semifinalele turneului final al Diviziei Speranțe, care are loc în aceste zile la Brașov. Paradoxul e că echipa băcăuană nu merge în semifinale, deși a învins ambele formații care s-au calificat acolo ! Ce ziceți de asta ? Regulamentul FR Volei zice, însă, că, în caz de egalitate la puncte, contează setaverajul, nu victoriile directe sau numărul de victorii. Așadar, CSS Bacău (antrenori Dumitru Matanie – principal și Traian Șnel – secund) a câștigat cu 3-1 partida cu ACS Juvenil Nicolae Titulescu Brașov și cu 3-2 pe cea cu LPS Cluj, dar a pierdut cu 0-3 în fața celor de la CSS Târgoviște. Dacă ar fi câștigat măcar un set cu Târgoviște, băcăuancele s-ar fi calificat în semifinale… Important este, însă, că echipa băcăuană nu s-a făcut de râs la Brașov, ci, dimpotrivă, a obținut 2 victorii frumoase. Tinerele voleibaliste de la CSS Bacău trebuie, însă, să ridice capul și să vadă acest turneu ca pe o bornă în drumul spre viitoarele succese care, cu siguranță, vor veni în anii următori.

Sunt mândru de fetele noastre, pentru felul în care s-au prezentat la acest turneu. Ele nu numai că au jucat foarte bine, dar au evoluat și spectaculos. Din păcate, clasamentul grupei nu reflectă valoarea echipelor, fiindcă, vă spun cu mâna pe inimă, meritam să mergem în semifinale. De altfel, am învins cele două echipe care s-au calificat acolo, iar asta spune totul – Dumitru Matanie.

CSS Bacău va juca, în continuare, pentru locurile 5-8. Formația băcăuană a evoluat în formula: Iulia Matanie, Neidi Enache, Nicola Juncu, Alexandra Adragăi, Denisa Sava, Mădălina Airoaie. Au mai jucat: Bianca Popa, Bianca Dodan, Ioana Bunea, Carina Năstasă, Maria Bahrim și Bianca Ailincăi.

Notă: În Champions League, competiție organizată de Confederația Europeană de Volei, principalul criteriu de departajare este NUMĂRUL DE MECIURI CÂȘTIGATE. Poate se dezmeticește și federația noastră, fiindcă nu e admisibil ca o echipă cu o victorie și 2 înfrângeri (LPS Cluj) să se claseze înaintea unei cu 2 victorii.

Un comentariu la „Cu două victorii în grupă, speranțele de la CSS Bacău ratează calificarea în semifinale la setaveraj”

  1. Nu numai ca regulamentul este de toata jena prin modul de alcatuire al clasamentului, dar la Brasov ,organizatorii (presedintele si/sau antrenoarea echipei gazda ),au avut o atitudine de toata jena (ca sa nu spun lipsa de bun simt) fata de echipele si suporterii echipelor participante.S-au adus injurii, jigniri si s-au adresat semne obscene de catre d-l care manevra tabela de marcaj,in meciurile CSS Bacau cu echipa gazda din prima zi si a doua zi cu Targoviste (am inteles ca este vicepresedinte la Juvenil Bv) in conditiile in care era o competitie de copii minori.Este clar ca a fost un complot impotriva campioanei En-titre , acceptand erorile de arbitraj ca fiind „omenesti „totusi fiind cam multe!!!!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.