Știința Bacău a câștigat doar un set la Blaj, dar semifinala nu e încă jucată

Volei Alba Blaj - Stiinta Bacau 9Dacă seturile din partida de duminică seara, dintre Volei Alba Blaj și Știința Bacău, s-ar fi jucat ca pe vremuri, până la 15, echipa lui Florin Grapă ar fi câștigat cu 3-0. Ultimele două campioane ale României au oferit, timp de 2 ore, un meci pe cinste în cea de-a doua manșă a semifinalei campionatului.

Știința a început mai bine și a condus cu 6-3, 16-14 și 19-17. La acest ultim scor, însă, gazdele au revenit, au punctat de 4 ori consecutiv și au câștigat apoi primul set la 20. ”Studentele” au început în trombă setul secund (cu Irina Radu în locul Ioanei Baciu și Tsvetelina Zarkova în locul Claudiei Gavrilescu) și, după ce au avut 2 puncte avans la primul time-out tehnic, au condus cu 16-10, însă ardelencele au revenit din nou și au egalat la 21. Mai mult, gazdele au avut minge de set (24-23), însă băcăuancele au făcut 3 puncte la rând și au egalat situația la seturi.

 Echipa profesorului Florin Grapă a început și setul al treilea în avantaj, a condus cu 8-5 și 15-13, apoi campioanele au luat conducerea cu 17-16 și 21-19. Finalul parțialului a fost pe muchie de cuțit, cu ”studentele” având prima minge de set și cu gazdele revenind și luând conducerea cu 2-1 după 28-26. Thriller și în setul patru. Blajul părea să scape în câștigătoare după 8-4 și 11-5, dar Știința a fost echipa care a intrat cu avantaj minim la al doilea time-out tehnic. S-a mers cap la cap până la 22-22, după care echipa lui Darko Zakoc a punctat de 3 ori consecutiv și făcut 2-0 în semifinala cu formația băcăuană.

Cele două partide de la Blaj au arătat, însă, că Știința se poate bate de la egal la egal cu echipa campioană și că îi poate stopa invincibilitatea din acest sezon în partidele de la Bacău, de la finele săptămânii viitoare (2 și 3 aprilie, de la ora 17). În cealaltă semifinală, CSM Târgoviște – CSM București 2:3 și 3:0.

”Au fost două meciuri foarte frumoase  și disputate, în care jucătoarele noastre s-au luptat. Eu zic că, la Bacău, e posibil orice, inclusiv să câștigăm noi ambele partide și să trimitem semifinala în meciul 5. Eu îmi doresc foarte mult să câștigăm ambele meciuri de pe teren propriu, dar pentru asta va trebui să jucăm ceva mai bine decât la Blaj, ceea ce este posibil”, ne-a declarat antrenorul Florin Grapă.

Volei Alba Blaj – Știința Bacău 3:1 (20, -24, 26, 22)

Blaj (10 puncte serviciu, 50 puncte atac, 10 puncte blocaj, 32 puncte erori avdersar): Grbac 4 puncte, Djuric 15, Plchotova 8, Salaoru 11, Nemțanu 2, Vesovic 17, Vujovic – libero. Au mai jucat Berdilă 7 și Alajbeg 6. Antrenor: Darko Zakoc.

Bacău (5 puncte serviciu, 55 puncte atac, 16 puncte blocaj, 18 puncte erori adversar): Moisa 2, Lupu 16, Gavrilescu 2, Rogojinaru 20, Cazacu 12, Baciu 6, Albu – libero. Au mai jucat Radu 15, Zarkova 3, Ciocian, Bălțatu și Manu – libero. Antrenor: Florin Grapă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.