O gură de oxigen / CSM Târgoviște – Știința Bacău 2:3 (25-16, 15-25, 14-25, 25-14, 13-15)

Stiinta Bacau - Spartak Subotica 15Știința Bacău a obținut vineri seara o victorie frumoasă și importantă în derby-ul etapei a 18-a, pe terenul viceliderei campionatului, grație unui blocaj excelent, care le-a adus nu mai puțin de 20 de puncte. În primele două seturi, cele două echipe și-au dominat, pe rând, adversara, câștigând la pas. Astfel, gazdele și-au adjudecat primul parțial la 16, după o evoluție ștearsă a băcăuancelor la toate capitolele. În setul secund, rolurile s-au inversat, ”studentele” s-au impus categoric, excelând cu blocajul, acolo unde Tatiana Lupu a fost de netrecut. Știința a început mai bine și setul al treilea, conducând cu 8-3 pe serviciul Tatianei Lupu. Diferența s-a mărit la 8 puncte la al doilea time-out tehnic, pe fondul unui blocaj băcăuan foarte eficient, echipa lui Florin Grapă adjudecându-și setul cu un categoric 25-14.

În setul al patrulea, Moisa, Rogojinaru și Baciu au servit greșit, iar gazdele au intrat cu 3 puncte avans la primul time-out tehnic. Diferența s-a mărit la 6 puncte pentru CSM, pe fondul preluării deficitare a băcăuancelor, dar și a greutății cu care au pus mingea jos. Echipa lui Zoran Terzic a câștigat parțialul la 14, trimițând partida în tie-break. Echipa gazdă a avut 3-0 în ultimul set, iar Florin Grapă a cerut time-out, după ce o schimbase pe Cazacu cu Radu. Știința a luat conducerea cu 6-5 după un as al nou-intratei și s-a desprins la 9-7 cu un blocaj la Drpa și a fost rândul lui Terzic să ceară time-out. CSM a egalat la 9 după o preluare greșită a Mihaelei Albu, iar Florin Grapă a solicitat time-out. La 10-10, arbitrul Zaharescu întoarce o decizie favorabilă Științei, inventând un bloc aut, Cazacu atacă în aut, dar ”studentele” revin și egalează la 13 cu blocajul. Un blocaj la Drpa și un atac în aut al Biankăi Busa au decis soarta jocului în favoarea Științei, care obține o victorie importantă în lupta pentru accederea în play-off.

”Apreciez atitudinea echipei noastre, desigur exceptând seturile 1 și 4. Cred că blocajul a fost punctul forte al nostru în acest meci. În orice caz, am văzut elan, bucurie și dorință la fetele noastre și asta m-a bucurat. Mai avem, însă, de lucru, mai ales că urmează duelul cu campioana”, a declarat antrenorul Științei Bacău, Florin Grapă.

CSM Târgoviște: Diana Calotă (2 puncte), Alexandra Sobo (9), Roxana Ivanof (7), Milagros Collar (15), Bianka Busa (9), Marta Drpa (23), Suzana Cebic – libero. Au mai jucat: Bianca Mitrănescu (1) și Eva Chantava (1). Antrenor: Zoran Terzic.

Știința Bacău: Sabina Moisa (5 puncte), Tatiana Lupu (17), Claudia Gavrilescu (6), Denisa Rogojinaru (13), Cristina Cazacu (7), Ioana Baciu (11), Mihaela Albu – libero. Au mai jucat: Lorena Ciocian (1), Irina Radu (5), Tsvetelina Zarkova și Nicoleta Manu – libero. Antrenor: Florin Grapă.

Miercuri, 2 martie, de la ora 17, în Sala Sporturilor din Bacău, ”studentele” vor întâlni campioana en-titre, Volei Alba Blaj.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.