Onorabil / Știința Bacău – Dinamo Krasnodar 0:3 (-19, -19, -18)

Stiinta Bacau - Dinamo KrasnodarDeținătoarea Cupei României a pierdut prima manșă din sferturile Cupei CEV, dar a făcut-o luptând și punând probleme unei adversare net superioare, cu trei campioane europene în componență. Știința Bacău a făcut un meci bun, s-a ridicat în destule momente la nivelul deținătoarei trofeului, iar asta nu poate decât să ne bucure în perspectiva celor ce urmează în competiția internă.

În primul set, Știința a condus cu 8-7 la primul time-out tehnic, dar rusoaicele au revenit și la cel de-al doilea timp tehnic aveau un avans de 3 puncte. Oaspetele și-au adjudecat setul la 19. Cel de-al doilea set a fost condus de la un capăt la altul de echipa din Krasnodar, care s-a impus tot cu 25-19. Ultimul set a început foarte bine pentru băcăuance, care au condus cu 8-5, însă Dinamo a apăsat din nou pe accelerație și a reușit să întoarcă scorul, Tatiana Kosheleva și Natalia Malykh impresionând prin numeroasele atacuri spectaculoase. Returul va avea loc pe 28 ianuarie, la Krasnodar, echipa rusă având prima șansă la calificare.

Declarații după meci

Konstantin Ushakov (antrenor Dinamo Krasnodar): ”Am avut un meci foarte bun azi, adversarele noastre au pus presiune pe noi și cred că spectatorilor le-a plăcut partida. Sunt bucuros că am câștigat acest meci dificil pentru noi. Urmărisem câteva meciuri ale echipei dumneavoastră, i-am analizat jocul și nu ne aașteptam să avem un joc ușor. Ne dorim să câștigăm trofeul și în acest an.”

Florin Grapă (antrenor Știința Bacău): ”După părerea mea, nu a fost chiar rău. O înfrângere e o înfrângere, nu se bucură nimeni, însă nu ne-am făcut de râs în fața unei echipe puternice. Echipa rusă a avut o mai mare forță în atac și, chiar dacă au servit foarte bine, n-au făcut chiar atât de multe puncte, ceea ce a însemnat un plus pentru noi la preluare. Per ansamblu, sunt mulțumit de jocul nostru de azi, dar mi-e greu să spun dacă a fost cel mai bun din acest sezon, fiindcă n-am mai întâlnit un adversar de o asemenea valoare. Oricum, cred că soarta calificării s-a jucat în acest meci.”

Natalia Malykh (Dinamo Krasnodar): ”Am întâlnit o echipă foarte bună, cu o apărare care mi-a plăcut și am fost fericită să joc împotriva lor, a fost foarte interesant. Noi am jucat rapid, pe când adversarele noastre au avut o viteză medie, însă mie mi-a plăcut echipa din Bacău. Echipa adversă a jucat mai bine decât o știam și a fost un meci dificil pentru noi.”

Știința Bacău: Ioana Baciu (15), Tatiana Lupu (10), Claudia Gavrilescu (6), Cristina Cazacu (5), Sabina Moisa (4 puncte), Denisa Rogojinaru (2), Mihaela Albu – libero. Au mai jucat: Lorena Ciocian, Crina Bălțatu și Irina Radu. Antrenor: Florin Grapă.

Dinamo Krasnodar: Natalia Malykh (20 de puncte), Tatiana Kosheleva (17), Liubov Shashkova (10), Marina Maryukhnich (9), Ekaterina Efimova (8),Irina Filishtinksaya, Svetlana Kryuchkova – libero. Au mai jucat: Alexandra Pasynkova (2), Daria Talysheva, Svetlana Surtseva, Mariia Bibina – libero. Antrenor: Konstantin Ushakov.

Sâmbătă, 23 ianuarie, ambele echipe de volei ale clubului Știința Bacău vor evolua pe teren propriu, în Sala Sporturilor din Bacău. De la ora 13.30, echipa masculină va disputa derby-ul Diviziei A2 cu Steaua București, iar de la ora 17, echipa feminină va întâlni, în prima etapă a returului Diviziei A1, pe CSM Lugoj.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.