Handbal, juniori III / Derby cu scântei, stricat de arbitri

CSS Bacau - CSSM Bacau 9CSS Bacău a câștigat sâmbătă dimineață derby-ul cu concitadina CSSM, pe care egalat-o la puncte și a depășit-o la golaveraj în fruntea seriei B a campionatului rezervat handbaliștilor juniori III. Din păcate, însă, eforturile depuse de handbaliștii celor două echipe au fost umbrite de prestația foarte slabă a arbitrilor gălățeni Basso și Tofan, care n-au fost în stare să țină în mână jocul, greșind supărător de des cu precădere într-o singură direcție, împotriva echipei pregătite de Eusebiu Tancău. CSS Bacău a condus pe toată durata jocului, datorită jocului bun al liniei de 9 metri, dar n-a lipsit mult să pățească o ”nepățită” pe final de meci. La intrarea în ultimul minut de joc, CSS Bacău avea 3 goluri avans, însă CSSM-ul a înscris de 2 ori la rând prin Stănică (foarte talentat, dar indisciplinat, având prea des grija arbitrilor). Mai mult, datorită unei apărări avansate și agresive, cu câteva secunde înainte de final, mingea a fost tot la oaspeți (e drept, după o altă mare greșeală de arbitraj, de adata asta împotriva gazdelor, o ținere din spate nesancționată), care nu au mai primit o aruncare de la 9 metri pentru fault la ultima fază. În plus, după fluierul de sfârșit, Rareș Stănică a fost descalificat pentru ”proteste și împingeri la arbitri”. Păcat de un meci frumos, stricat de cei doi arbitri, fără ca asta să umbrească munca și meritele echipei învingătoare. Din câte am înțeles, CSSM Bacău va face memoriu împotriva arbitrajului și sincer n-ar fi rău ca băieții ăia să ia o pauză lungă.

CSS BACĂU – CSSM BACĂU 29-28 (13-11)

CSS BACĂU: Rareș Uricaru, Luis Ștefan – Vlad Băisan (10 goluri), Cosmin Bidașcă (6), Dan Andor (5), Mihai Turcu (3), Florin Bădică (3), Petru Irimia (2), Ioan Gheorghiu, Adrian Ciobanu. Antrenor: Marius Căpușă.

CSSM BACĂU: Alin Tancău, Bogdan Farcaș – Rareș Stănică (14), Andrei Farcaș (6), Darius Bran (3), Ștefan Vîță (3), Răzvan Armanu (1), Eduard Ichim (1), Marian Vizitiu, Mihnea-Călin Nechitoi, Robert Asavastei-Pristavu. Antrenor: Eusebiu Tancău.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.