În revenire / Știința Bacău – CSU Medicina Tîrgu Mureș 3:0 (25-16, 25-18, 25-16)

Stiinta Bacau - CSU Medicina Tirgu Mures 1După trei etape cu evoluții contradictorii, voleibalistele de la Știința Bacău au avut sâmbătă seara o prestație convingătoare în fața ”medicinistelor” mureșene, pe care le-au învins scurt, sec și fără drept de apel în trei seturi. Mai toate fazele au mers bine la echipa profesorului Florin Grapă, care i-a fost superioară adversarei la toate capitolele.

În primul set, gazdele s-a desprins la 15-5, scor la care Atanas Petrov și-a epuizat time-out-urile, nu fără efect, însă. Pe serviciul Ivanei Zburova, mureșencele au punctat de 7 ori consecutiv, însă finalul de set le-a aparținut băcăuanelor, ultimul punct fiind făcut de un blocaj al Denisei Rogojinaru. Setul al doilea a fost ceva mai echilibrat la început, Știința având 2 puncte avans la primul time-out tehnic. O minge plasată de Cazacu a dus scorul la 11-7, bulgarul Petrov a cerut timp de odihnă, oaspetele s-au apropiat la 10-12 și fost rândul lui Florin Grapă să ceară time-out. Băcăuanele s-au desprins la 21-13 pe serviciul Denisei Rogojinaru, Medicina a mai avut o răbufnire, apropiindu-se la 17-23, însă un as al Cristinei Cazacu a încheiat parțialul cu 25-18.

Ultimul set a fost început în forță de gazde, iar după numai 8 puncte Atanas Petrov își epuizase timpii de odihnă, după ce două blocaje ale tandemului Lupu – Cazacu duseseră scorul la 6-2. După 8-5, oaspetele s-au mai apropiat o singură dată, la 10-12, Florin Grapă a cerut time-out, băcăuanele s-au desprins pe serviciul Crinei Bălțatu și s-au impus fără emoții. Știința acumulează astfel 8 puncte, iar miercuri seara, de la 20.45, va juca un meci de ”care pe care”, în deplasare la CSM București.

Declarații după meci

Florin Grapă: ”Mi-a fost teamă de meciul de astăzi, fiindcă Mureșul este una dintre echipele cu care noi ne luptăm la primele 4 locuri. Ne-a ieșit, a fost binișor, dar mai avem de lucru. A fost unul din cele mai bune meciuri de până acum din campionat al echipei noastre. A mers mai bine blocajul la noi decât la ele, asta e prima constatare la cald. Miercuri, la CSM București, încercăm să recuperăm măcar un punct din cele pierdute la Craiova. Vom juca la ora 20.45 și mă bucură asta, pentru că în Cipru vom juca la ora 21.”

 Atanas Petrov: ”M-aș fi așteptat să jucăm mai multe seturi, să jucăm mai bine, dar, ca de obicei, la Bacău este dificil. Serviciul nostru nu a funcționat astăzi, nu ne-am simțit bine la acest capitol și nu ne-am concentrat la blocaj și în apărare. Bacăul a făcut un meci bun, a fost echipa mai bună. Diferența cea mai mare între cele 2 echipe s-a făcut la serviciu și la preluare. Am făcut greșeli ușoare, în situații grele am făcut puncte, iar în situațiile ușoare am greșit. Nu am fost în cea mai bună formă azi, vom vedea ce va fi în viitor.”

Știința Bacău: Sabina Moisa (4 puncte), Denisa Rogojinaru (8), Cristina Cazacu (16), Claudia Gavrilescu (9), Tatiana Lupu (9), Crina Bălțatu (9), Mihaela Albu – libero. A mai jucat: Nicoleta Manu. Antrenor: Florin Grapă.

CSU Medicina Târgu Mureș: Ivana Zburova (2 puncte), Nikoleta Perovic (10), Olivera Medic (10), Samara Franchin (6), Sofia Medic (3), Roxana Iancu (1), Andreea Ispas – libero. Au mai jucat: Elisabet Varga (2), Andreea Petra (2), Loredana Dobriceanu (1), Alexandra Babaș, Laura Molnar – libero. Antrenor: Atanas Petrov.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.