Prim pas spre calificare / Știința Bacău – Apollon Prestige Limassol 3:0 (25-22, 25-19, 25-13)

Stiinta Bacau - Apollon LimassolVoleibalistele de la Știința Bacău au debutat cu dreptul în cupele europene, în fața cipriotelor de la Apollon Limassol. Cu toate acestea, începutul a fost unul poticnit, cu multe greșeli, ceea ce le-a permis oaspetelor să intre în joc bine de tot. Apollon a avut 5-1, apoi 8-4 și 16-13, iar băcăuanele au trecut la conducere abia la 21-20. Primul set s-a încheiat cu 25-22, nu fără emoții, după 9 erori neforțate ale gazdelor. Încurajate de evoluția bună, cipriotele au început curajos și setul secund, conducând din nou la primul time-out tehnic, de data aceasta numai cu 2 puncte. Încet-încet, gazdele au început să servească din ce în ce mai bine (4 puncte din serviciu în setul 2), trecându-și în cont și parțialul al doilea.

Setul al treilea a început cu serviciile excelente ale Crinei Bălțatu, care au dus-o pe Știința la 12-2, scor de la care Apollon n-a mai contat practic în joc. De notat că, în ultimul set, echipa băcăuană a făcut numai puțin de 8 puncte cu serviciul. Interesant este și faptul că profesorul Florin Grapă n-a făcut nicio schimbare pe parcursul partidei. În orice caz, echipa din Cipru e departe de a fi o victimă sigură în retur (programat pe 11 noiembrie), mai ales în condițiile în care va evolua acasă.

Declarații după meci

Florin Grapă (antrenor Știința Bacău): ”Mi-a fost teamă de acest meci, după înfrângerea de la Craiova,  care ne-a marcat pe toți destul de tare. Începând cu setul al doilea, serviciul nostru a făcut diferența. Pot să vă spun cu certitudine că vom avea un meci greu în Cipru, va trebui să jucăm pentru a ne califica.”

Ioannis Giapanis (antrenor Apollon Limassol): ”A fost o onoare pentru noi să jucăm un asemenea meci, mi-aș dori în fiecare săptămână astfel de jocuri, dar, din păcate, nu e posibil. Nu știu care sunt șansele noastre de calificare, dar ne vom lupta în retur.”

Știința Bacău: Sabina Moisa (6 puncte), Denisa Rogojinaru (13), Cristina Cazacu (11), Tatiana Lupu (11), Claudia Gavrilescu (6), Crina Bălțatu (11), Nicoleta Manu – libero. Antrenor: Florin Grapă.

Apollon Prestige Limassol: Maryna Lavruk (11 puncte), Katalin Kiss (11), Veronika Hudima (8), Brooke French (4), Katerina Zakchaiou (3), Andri Iordanous, Thelma Christoforu – libero. Au mai jucat: Sofia Manitarou (1), Vasi Chatzikonstanta, Evita Leonidou, Nikolina Spyrou, Evely Stefanou – libero. Antrenor: Ioannis Giapanis.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.