Rareș Puni: ”Propunerea de a face parte din staff-ul Științei reprezintă o provocare de nerefuzat”

Rares PuniCel mai nou component al echipei tehnice a deținătoarei Cupei României la volei feminin este Rareș Puni (30 de ani). Antrenor secund al naționalei de volei feminin din 2012, fost antrenor principal al echipei Penicilina Iași în perioada 2013-2015, Rareș Puni este asistent univ. dr. la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității ”Al. I. Cuza” din Iași. Iată un interviu cu proaspătul antrenor secund al Științei (alături de Aurel Cazacu).

Rep.: Inevitabil cumva, prima întrebare se referă la echipa națională. Credeți că se putea mai mult la europene ?

Rareș Puni: Întotdeauna este loc de mai mult și de mai bine. La această ediție a Campionatelor Europene, reprezentativa României a întâlnit echipe puternice, în fața cărora nu și-a putut impune jocul. Poate lucrurile ar fi stat diferit dacă tragerea la sorți ne-ar fi plasat într-o altă grupă.

Rep.: Ce anume v-a determinat să acceptați să intrați în echipa tehnică a Științei Bacău ?

Rareș Puni: Propunerea de a face parte din staff-ul unei echipe importante pentru voleiul feminin din țara noastră reprezintă o provocare de nerefuzat. Am venit la Bacău în primul rând pentru dl. profesor Grapă, de la care consider că am foarte multe de învățat. Sper ca aducerea mea aici să fie benefică ambelor părți.

Rep.: Credeți că se va putea bate la titlu o echipă alcătuită exclusiv din românce ?

Rareș Puni: Consider că cetățenia străină nu este automat o garanție a calității unui sportiv. Cu muncă și determinare, jucătoarele noastre pot lupta cu șanse mari de reușită pentru un nou titlu național.

Rep.: Ce factori credeți că pot face diferența în lupta pentru titlu ?

 Rareș Puni: Dintre cele 4-5 echipe care pleacă drept favorite în noul sezon, va fi avantajată cea care va avea o evoluție constantă meci de meci, nu va pierde puncte în fața unor echipe mai mici, dar ambițioase și va dovedi o forță mentală bună în meciurile cu principalele contracandidate.

Rep.: Care ar fi atu-urile echipei băcăuane în campionatul care urmează ?

 Rareș Puni: La debutul unui nou sezon competițional, Știința se bazează pe un lot valoros, din care fac parte multe jucătoare cu experiență ce pot face diferența în partidele decisive. 

 

Un comentariu la „Rareș Puni: ”Propunerea de a face parte din staff-ul Științei reprezintă o provocare de nerefuzat””

  1. Isi pregateste iesirea Don Graponne ?!
    Dar nenea Puni asta cand are timp , daca este profesor la Iasi ?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.