Festivalul „Bucurie în Mișcare”, dedicat iubitorilor de mişcare şi distracţie!

Bucurie in MiscareMunicipiul Bacău va găzdui sâmbătă 6 iunie, în zona Pieței Tricolorului, Festivalul „Bucurie în Miscare”, eveniment inițiat si coordonat la nivel național de către Asociația 11Even Cluj-Napoca și susținut de către Kaufland România. Pe plan local festivalul este susținut si organizat de către Asociația „Hai să facem!”, Fundația de Sprijin Comunitar si Primăria Municipiului Bacău, având sprijinul extraordinar al elevilor de la Colegiul Național Ferdinand I, Colegiul Național Vasile Alecsandri, Colegiul Național Gheorghe Vrânceanu si Colegiul Tehnic Anghel Saligny. “Bucurie în Mișcare” este un festival al sportului și competiției în comunitate în agenda căruia sunt înscrise o serie de happening-uri și evenimente sportive.

Primul obiectiv al festivalului este încurajarea unui număr cât mai mare de persoane, în mod special copii, tineri și persoane sedentare, să facă mai multă mișcare împreună. Cel de-al doilea obiectiv important este promovarea în comunitate a liceenilor cu performanțe deosebite din Bacău, elevi care vor lua parte în perioada 17-23 iulie la “Creatori de viitor”, proiect desfășurat în Cluj-Napoca și care reunește elevi de liceu cu performanțe școlare deosebite din întreaga țară. “Ne propunem să oferim o recunoaștere binemeritată acestui grup de liceeni deosebiți care urmează să ia parte la ediția din acest an a proiectului “Creatori de viitor”. Totodată, vrem să mobilizăm mii de oameni să iasă din casă, să alerge în cadrul activităților, să ia parte la competiții distractive, să se bucure și să concureze împreună”, declară Ovidiu Neamțu, inițiator al campaniei.

Agenda Festivalului Bucurie în Mișcare – Bacău, 6 iunie 2015

10:00 – 13:00 Prima parte a evenimentului este dedicată jocurilor copilăriei. „Caravana de joacă” va aduce laolaltă copii, părinți si bunici, pentru ca împreună să reînvie frumoasa tradiție a jocurilor în aer liber. „Țară, țară vrem ostași!”, „Baba oarba”, „Săriți, centrul, prim!”, „Înghețata”, „Omul negru”, „Mațele încurcate”, „Rațele si vânătorii”, „Baba oarba”, „Elasticul” și multe alte jocuri vor aduce zâmbetul si voia bună în rândul celor prezenți. Programul de dimineață va fi completat cu demonstrații si antrenamente interactive ale unor cluburi de lupte, arte marțiale dans si aerobic, dar si unele întreceri surpriză.

13:00 – 17:00 Pentru că de distracție si voie bună trebuie să se bucure toată lumea, a doua parte a festivalului va fi dedicată jocurilor si întrecerilor pentru toate vârstele. Demonstrații, competiții de tenis cu piciorul, badminton, tenis de masă, tenis fun, fotball target, ski pe asfalt, bubble fotball, treasure hunt și multe alte surprize sunt promise de către organizatori. Concursuri originale, precum „Șotron în 2”, „Bate 7”, ștafete trăznite și nu în ultimul rând, bătăi cu apă vor fi activităţile ce vor stimula lumea la mișcare.

17:00 – 20:00 Ultima parte a programului doreste să aducă împreună băcăuanii de toate vârstele într-un program de dans, muzică si sport. Întrecerile de alergare, demonstrațiile de dans sportiv si zumba, kangoo jumps, arte marțiale, flash mob si color fun vor fi activitățile care vor încheia o zi dedicată bucuriei si miscării în aer liber.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.