Radu Ababei: ”Primăria și-a îndeplinit obligațiile, au fost deficiențe de management” / Marius Bondar: ”Luptăm până la capăt, indiferent de situație”

Marius Bondar si Mateo GarraldaSituația financiară precară de la vicecampioana României la handbal masculin a fost unul din subiectele abordate în emisiunea ”Arena”, realizată de Lucian Lucescu la TVR Iași. Invitați au fost Marius Bondar și Mateo Garralda, acesta din urmă purtând un tricou alb pe care era scris cu markerul ”Fiți corecți cu noi!” și ”Inima mea e Știința”.  Realizatorul emisiunii l-a contactat prin telefon pe viceprimarul Radu Ababei, căruia i-a solicitat o opinie despre situația echipei, oficialul băcăuan precizând: ”Aș dori ca lumea să înțeleagă că echipa aparține clubului sportiv Știința Bacău și este finanțată de Asociația Top Sport, în timp ce Primăria Bacău o sprijină, co-finanțând proiectul depus de aceștia. Din păcate, Primăria nu și-a putut manifesta o opinie sau nu a putut interveni în procesul managerial de la nivelul echipei. Ce pot să vă spun este că municipalitatea și-a onorat absolut toate obligațiile față de Știința Municipal Dedeman Bacău.” După ce Marius Bondar i-a mulțumit pentru intervenție, Radu Ababei a precizat: ”Dacă vreți o părere din punctul de vedere al profesorului, au fost deficiențe mari în ceea ce privește managementul echipei și formarea lotului la începutul sezonului. ” Viceprimarul Bacăului a comentat și primul mesaj de pe tricoul antrenorului Științei: ”Transmiteți-i domnului Garralda că Primăria a fost corectă până la ultimul leu cu echipa de handbal și alții ar trebui să fie la fel de corecți cu dumnealor și ar fi trebuit să ia mai devreme în serios cheltuielile efectuate în anul competițional trecut.”

Intervenția sus-amintită i-a provocat un zâmbet amar lui Marius Bondar, care a spus: ”E chiar o ironie a sorții. Eu știu sigur că sponsorul nostru a dat toți banii pe care trebuia să-i dea, Primăria spune că a dat toți banii… Chiar mi-e greu să depășesc acest moment puțin comic.” Handbalistul vicecampioanei a vorbit și despre disputa cu Minaur Baia Mare, din play-off-ul Ligii Naționale: ”Suntem la un pas de o calificare în Final Four, ne mai trebuie o victorie, pe care suntem convinși că o vom reuși. Vom lupta 100% până la final, indiferent ce se va întâmpla. Nu renunțăm nicio clipă la lupta pentru titlu. Cred, totuși, că trebuie să vină cineva să discute cu noi, fiindcă nu știm efectiv care este situația.”

8 comentarii la „Radu Ababei: ”Primăria și-a îndeplinit obligațiile, au fost deficiențe de management” / Marius Bondar: ”Luptăm până la capăt, indiferent de situație””

  1. aha, deci transferurile defectuoase.. a se citi sumele mari de bani care au intrat in buzunarele unor mercenari sau a unora ca Garralda, care au cerut prea mult. Si cam cat e salariul mediu al unui stranier de la Stiinta? Daca tot da primaria bani, din bugetul public, putem sti si noi?

    QOD adica ce spuneam intr-un comentariu anterior. Minimalizarea cheltuielilor. Nu stiu de ce le-a intrat unora in cap ca daca aduc stranieri gata. Armanu a facut o treaba foarte buna si nu avea ifose de vedeta. Iar acum Odorheiul, cu multi ex-bacauani realizeaza performanta. Numai nulitati in conducerile de la Bacau. Incepand cu Kivorchian si terminand cu astia de pe la Stiinte.

    O parere. Ma corecteaza cineva?

  2. Echipa se lupta la titlu- era pe val.Daca nu aducea antrenor strain si jucatori se spunea invers: uite Baia Mare, Constanta si alte cum au putut achizitiona si noi nu ?S-a incercat, dar, daca la noi la Bacau nu functioneaza cu strainii este altceva.Ii acceptam greu ,destabilizam tot iar cand se incheaga ceva deja este prea tarziu.La atii a mers ca au fost lasati sa-si faca treaba,au fost sustinuti de toate fortele.Tocmai de aceea a crescut si calitatea handbalului romanesc iar echipele au valori foarte apropiate unele fata de altele comparativ cu anii trecuti.La noi au fost lasati de izbeliste.Adevarat ca a coincis cu arestarea primarului care a dus la suspiciuni vizavi de finantari.Mai erau si alti sponsori mai mici care mai dadeau ceva in trecut dar care s-au volatilizat.Ganditi-va ca cu aceasta finantare s-au tinut doua echipe: SMD si SMD II.Toti s-au dat de o parte.La o echipa de asa talie este nevoie de consens general.Nu poate decide un singur om oricat de bine intentionat ar fi poate gresi fara un sprijin logistic.
    E parerea unui suporter onest .

  3. Dar de ce a pus primaria conditia sa-si gasesca ei singuri finantare si dupa ce o cheltuie le da ultima transa?Ce ei sunt oameni de afaceri,au firme ca sa produca bani?Cine sa le dea bani cu imprumut in saracia in care este Bacaul ? Si dupa ce au speriat toti sponsorii cine sa le mai dea sponosrizari sau imprumuturi?Sa dea primaria drumul la ultima transa si sa nu mai faca afirmatii neadevarate pe la alte televiziuni cum ca si-a achitat toate obligatiile.Daca vor echipa de top sa o sustina.Macar atat sa mai aba si Bacaul

  4. Primaria si-a luat mana de pe aceasta echipa si acum vor sa ne convinga ca managementul defectuos este de vina de situatia actuala.Echipa asta a castigat 3 titluri de vicecampioni intr-un sport unde HCM-ul a avut tot timpul buget gras asigurat de catre rpimaria Constanta ,unde exista cluburi de traditie in handbal (Steaua,Dinamo,Minaur), unde Odorheiul a investit an de an si nu au avut rezultatele Stiintei pana acum…
    Domule viceprimar,mai degraba preferati sa umpleti orasul de borduri ,mai carpiti niste strazi ,mai plimbati gunoiul din loc in loc si uite asa mai trece un mandat si va pregatiti de urmatorul!
    Echipa asta si-a castigat singura un public -poate cel mai frumos public din tara.Aici ma refer la acei oamenii care vin la sala meci de meci,oameni care au ajuns sa se cunosaca intre ei,oameni care stau pe aceleasi locuri in sala de 5-6 ani,oameni care au inceput sa-si duca copii sa faca sport datorita jucatorilor pe care voi acum ii umiliti in ultimul hal! Va garantez, domnule viceprimar, ca toti acesti oameni impreuna cu familiile si prietenii lor abia asteapta viitoarele alegeri!
    Ghiciti de ce!

  5. Asta e problema, nu e ababei implicat in management . M-am saturat de aceiasi papagali in bacaul asta, alde ababei si altii ca el. Nu ii da nimeni js? Ce mare prof e ababei?

  6. E usor sa lansezi in spatiul public o formula”management defectuos”.Gata s-au spalat pe maini.Dar primaria stia ca aceasta echipa mereu a primit bani cu cel putin doua luni intarziere din cauza decalajelor dintre finantari.In martie s-au platit pentru decembrie pentru-ca asa a fost din tot deauna . Se sparg toate intarzierile in capul celor care sunt acum la conducere dar stiu ca au mai fost si alte plati (din surse) facute din finantarile si sponsorizarile de acum aferente perioadelor din 2008-2009.De unde sa ajunga banii cand pe langa ce ai tu in proiect te trezesti si cu alte obligatii de plata din urma cu 4-5 ani?Poate s-ar fi ajuns la zi daca se ingramadeau si sponsorii (altii decat Dedemanul)sa dea o mana de ajutor.Dar in afara de vino azi ,vino mane ,poimane…,pazeste-i usa..si de umilinta nu au acordat nimic.

  7. sunt foarte deacord cu misu2,Primaria si mai ales acest viceprimar ne tot duce cu presul fie la handbal fie la fotbal,nu stiu de ce dar am senzatia ca seamana foarte mult cu……cineva

  8. Dl Ababei nu a fost implicat in managementul CSM BACAU 2010?
    Daca spune ca nu atunci de ce lua bani de acolo?
    Daca da ce s-a ales de managementul lui si al celor de langa el?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.