Cupa României la volei feminin rămâne la Bacău, învinsa numindu-se, pentru al treilea an consecutiv, Dinamo Romprest București. După doi ani în care n-a stat la premiere, echipa bucureșteană s-a dat din nou în stambă, părăsind terenul în setul al cincilea, la 12-9 pentru Știința. Ce s-a întâmplat ? Blocajul Științei a atins fileul la baza acestuia (lucru permis de regulament), mingea a continuat, Dinamo a făcut punctul, dar a declanșat scandalul. Și cine altcineva putea să o facă, decât madam Ștefan, care a început să tragă de fileu ca apucata. Nu era, de fapt, decât o manifestare a disperării, a frustrării că va pierde a treia cupă consecutivă în fața lui Florin Grapă. Așa că, familia Ștefan a ordonat retragerea din teren, spre disperarea antrenorului Branko Gajic, care privea înmărmurit ce se întâmplă fără ca el să poată interveni.
În acest fel, Știința Bacău a câștigat meritat un trofeu, după ce a salvat două mingi de meci în setul al patrulea. După ce pierduse cu CSM Târgoviște, Florin Grapă declara că nu-l interesează cupa. Declarație de supărare, fiindcă nici nu-și imagina maestrul că va da peste Dinamo în finală. Și-apoi când joacă împotriva lui Dinamo, poa’ să fie și Cupa Băilor Sărata, că oricum îți dorești să-l bați pe Piticu’. Și-așa a și fost, după o evoluție oscilantă, cu căderi inexplicabile și servicii greșite când ne crăpa măseaua mai tare. Dar, nu mai contează ! Chiar dacă profesorul Grapă nu e de acord, Știința Bacău mai îndulcește din amarul ratării finalei campionatului cu această victorie. La urma-urmei, un trofeu e un trofeu, mai ales când ai bătut-o în finală pe Dinamo ! Și uite-așa a luat-o pe coajă Marian din nou de la profu’ de înot. Doare, nu ?
Deși meciul va fi omologat cu 3-0, să notăm, totuși, echipa băcăuană învingătoare la Cheile Grădiștei, cu mențiunea că evoluția scorului poate fi văzută pe live textul realizat de site-ul nostru.
ȘTIINȚA BACĂU: Tatiana Lupu (17 puncte), Alexandra Sobo (16), Denisa Rogojinaru (16), Anastasia Harelik (11), Ioana Baciu (11), Sabina Moisa (6), Mihaela Albu – libero. Au mai jucat: Irina Radu (1), Yulia Stoyanova (1), Olena Novgorodchenko, Crina Bălțatu și Tesca Andrew-Wasylik. Antrenor principal: Florin Grapă. Antrenor secund: Aurel Cazacu. Kinetoterapeut: Cosmin Stan. Statistician: Lucian Voinea.
Greu, foarte greu, am avut senzatia la un moment dat ca am mai vazut meciul asta acum cateva zile, felicitari fetelor desi nu au avut o evolutie extraordinara, poate cumva ,,motivate,, si de declaratiile domnului profesor Grapa dupa meciurile de la Bacau cu Targoviste si cea legata de Cupa Romaniei, un om pe care il respect foarte mult dar care,dupa parerea mea a nu a procedat bine facand acele declaratii.
am jucat din nou prost,am servit fie gresit fi fie fara vlaga,unele jucatoare nu si-au mai revenit cam de prea multe meciuri,preluarea aproape la pamant cu o echipa de semipensionate.ramane Trofeul,Felicitari Fetelor ! Respect Stiinta !
Ole.ole.ole ola.aplaudati campioana
Dincolo de felicitarile adresate echipei, cred ca merita remarcata prezenta in sala a grupului de sustinatori din Bacau. Nu-mi amintesc de alt meci disputat pe teren neutru la care pe toata durata jocului sa se auda doar incurajari pentru Stiinta. Mi-am reamintit insa cu placere de meciurile de handbal de la jumatatea anilor ’80, cand galeria fetelor de la Stiinta facea in sala sporturilor o atmosfera care, copil fiind, mi se parea fabuloasa.
În aceeași perioadă, galeria Bacăului făcea o atmosferă frumoasă și în Sala Sporturilor din Iași, vă confirmă un martor ocular :).
Da, exista o mica rivalitate „zonala” cu Terom-ul, incomparabila insa cu „dusmania” dintre Stiinta si Chimistul. Aveti cunostinta sa mai existe vreo inregistrare a meciului Stiinta-Chimistul din ultima etapa a sezonului 1991-1992 cand fetele au castigat ultimul titlu de campioane (si poate cel mai frumos) ? Pana si „fiara” Ioan Gavrilescu, caruia i-am reamintit intr-o discutie de acum cativa ani cum a pierdut atunci titlul in ultima etapa, mi-a dat un autograf „cu nostalgie” pe programul ingalbenit al acelui meci.