Ora campioanei / CSM Satu Mare – Știința Bacău 0:3 (8-25, 17-25, 12-25)

Stiinta Bacau - CSM Satu Mare 8CSM Satu Mare n-a avut nicio şansă sâmbătă în faţa campioanei Ştiinţa Bacău. Cu un lot decimat de suspendări şi accidentări, formaţia gazdă a pierdut în trei seturi duelul cu moldovencele după un meci ce a durat puţin peste o oră. Fără junioarele Vaida şi Matei suspendate de federaţie, şi cu Mişca accidentată, antrenorul Adrian Pricop s-a văzut obligat să improvizeze în jurul stranierelor Zburova, Dyedkova, McCurdy şi Mathews. Cum nici Dyedkova n-a prins o zi prea bună, sătmărencelor le-a fost greu să facă faţă tăvălugului băcăuan.

Ştiinţa şi-a bombardat adversara în primul set, câştigat rapid la opt. Apoi spre disperarea antrenorului Florin Grapă, oaspetele au lăsat-o mai moale în actul doi, câştigat totuşi la 17. De altfel CSM-ul a condus ostilităţile până la 16-15 după care Rogojinaru şi colegele ei s-au trezit brusc la realitate şi s-a terminat 17-25! Setul trei s-a încheiat şi el rapid, singurul moment de echilibru fiind consemnat la 4-5. Ştiinţa încheie meciul rapid cu 3-0 în stil de mare campioană şi se gândeşte deja la bătăliile pentru titlu cu CSM Târgovişte, CSM Bucureşti şi Alba Blaj.

De partea cealaltă, trupa lui Pricop şi-a arătat limitele, Vaida, Matei şi Mişca fiind greu de înlocuit, deocamdată , de restul junioarelor din lot! De altfel, cu fair-play, antrenorul Pricop recunoştea după meci că şi cu lotul complet CSM-ul nu ar fi putut emite pretenţii prea mari în faţa băcăuancelor. „Ne era greu să facem şi un punct cu Ştiinţa. Au o echipă mult mai valoroasă decât a noastră. Mergem la Iaşi să luăm măcar un punct, ne concentrăm pe acest final de sezon regulat şi încercăm să jucăm meci de meci un volei de calitate”, a declarat Adrian Pricop. Antrenorul CSM-ului s-a arătat oarecum sursprins de decizia Federaţiei de a le suspenda la nivel de senioare pe cele două junioare din lotul său. „Ele au fost la lotul naţional de junioare şi firesc era  să le suspende în campionatul junioarelor şi nu la senioare. Asta e, ne-am conformat şi bine că măcar n-a fost un meci decisiv în care nu le-am putut folosi” a completat Adrian Pricop.

De partea cealaltă, tehnicianul campioanelor, Florin Grapă, a recunoscut că se aştepta să câştige în trei seturi la Satu Mare. „Fără să par lipsit de modestie, spun că acum asta e diferenţa de valoare între cele două echipe. Dar şi aşa spun că am arătat ca o campioană adevărată doar în primul set. Am fost uşor supărat pe relaxarea fetelor din setul doi”, a spus Florin Grapă, care a recunoscut că la finalul anului trecut a avut câteva discuţii cu antrenorul Adrian Pricop legate de o eventuală trecere a slovacei Zburova la Ştiinţa. „Am mai vrut-o şi acum 5 ani la noi pe Zburova şi în iarnă am discutat cu Adi Pricop despre jucătoare. Dacă nu reuşea s-o plătească la timp erau şanse să o luăm, aşa totul a picat”, a mai declarat tehnicianul Ştiinţei. „Din vară nu se mai pune problema s-o aducem, deoarece din sezonul viitor vom avea voie să folosim doar trei străine în teren şi e greu de crezut că una dintre ele va fi ridicătoarea”, a încheiat Florin Grapă.

CSM: Viktoria Dyedkova (7 puncte), Alexandra Molnar (6), Natalia Preda (5), Ivana Zburova (3), Alexis Matthews (3), Daniela Dobre (1), Allison Mc Curdy – libero. Au mai jucat Daiana Adamcsik și Angelica Podină – libero. Antrenor: Adrian Pricop.

ȘTIINȚA: Alexandra Sobo (15), Denisa Rogojinaru (10), Anastasia Harelik (9), Tatiana Lupu (8), Sabina Moisa (7), Ioana Baciu (7), Mihaela Albu – libero. Au mai jucat Yulia Stoyanova și Irina Radu.

FLORIN CRISTIAN MUREȘAN – Satu Mare

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.