Sport Club Bacău e pe cale să devină partener al Udinese Academy

Conferinta de presa SC Bacau, parteneriat UdineseSport Club Bacău a organizat joi o conferință de presă la care a participat Massimiliano Ferigno, directorul Academiei de Fotbal Udinese, adus în România de persuasiunea președintelui AJF Bacău, Cristian Sava. ”Sper ca acest proiect să aibă un final fericit, iar fotbalul băcăuan să redevină ce a fost cândva, un mare izvor de talente”, a spus la începutul conferinței Cristi Sava. După aceea, oaspetele italian a prezentat în amănunt ce înseamnă Udinese Academy, un proiect profesionist pentru cei mai tineri fotbaliști, cu principii ce ar putea părea desprinse din filme SF pentru școala românească.

Începând cu principiile școlii italiene (pasiune, energie, forță, fair-play și respect pentru adversar) și continuând cu standardele înalte pe care trebuie să le îndeplinească antrenorii cluburilor afiliate, proiectul italian debordează de profesionalism. ”Antrenorii noștri sunt veritabili educatori, ei trebuie să cunoască totul despre universul copiilor pe care îi antrenează. Noi nu vrem să vindem false iluzii, ci să educăm toate componentele care țin de jocul de fotbal”, a precizat Massimiliano Ferigno. În primul trimestru al anului viitor, antrenori din cadrul Sport Club Bacău, și nu numai, dar și reprezentanți ai conducerii, se vor deplasa la sediul Udinese Academy pentru a lua un prim contact cu atmosfera și metodele de lucru profesioniste. 

Iar dacă totul va fi în regulă, Sport Club Bacău ar putea deveni afiliat al academiei italiene în luna mai 2015, atunci când doi antrenori italieni școliți de Udinese Calcio vor superviza o acțiune de selecție în urbea de pe malurile Bistriței. Să sperăm că totul va avea și o finalitate, iar fotbalul băcăuan va renaște cu un impuls italian.

Un comentariu la „Sport Club Bacău e pe cale să devină partener al Udinese Academy”

  1. pe cine mai intereseaza?ce mai cauti domnule sava la conducerea ajf ?devreme ce,bacau in fotbal nu mai conteaza absolut deloc,nici macar la nivelul ligii a IV a??????

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.