Debut reconfortant / Știința Bacău – Volei Alba Blaj 3:0 (32-30, 25-21, 25-19)

Stiinta Bacau - Volei Alba Blaj
Chiar dacă s-a temut de primul joc acasă și de un adversar care se va bate la titlu în acest sezon, antrenorul Florin Grapă a avut motive de satisfacție la finalul jocului. Campioana României s-a impus în trei seturi, după un meci în care cele două echipe nu au etalat cel mai bun joc al lor.

Știința a fost lipsită de aportul Tatianei Gheorghiță, plecată acasă din cauza unui deces în familie, însă Alexandra Badea și-a făcut treaba cu brio, în special la serviciu, cu care a făcut nu mai puțin de 5 puncte. Și libero-ul Mihaela Albu a fost o surpriză plăcută, cu un procentaj de 70% la recepție, în timp ce Ioana Baciu a debutat cu succes în echipa băcăuană. De altfel, toate voleibalistele campioanei și-au făcut treaba și, în pofida unor inexactități reparabile, importante rămân cele 3 puncte.

Primul set a fost și cel mai spectaculos al partidei, demn de un derby. După 10-10 și 16-14, Știința s-a desprins la 20-15 și apoi la 24-21. Cu o apărare foarte bună, echipa ardeleană a revenit în joc, împingând parțialul departe, în prelungiri, gazdele izbutind să se impună cu 32-30. A fost, poate, momentul psihologic al partidei.

Cu Badea foarte bună la serviciu, campioana a început în trombă setul al doilea, conducând cu 5-0 și 8-2. Ardelencele au revenit și s-au apropiat la 9-10, după care Știința s-a desprins la loc, menținând constant o diferență de 3-4 puncte, setul fiind arhivat la 21.

Oaspetele au început mai hotărâte setul al treilea, în care au intrat cu avantaj de două puncte la primul time-out tehnic. Știința a egalat la 11, iar apoi s-a desprins la 16-12 pe serviciul Anastasiei Harelik. Blajul s-a mai apropiat o dată la 18-16, Florin Grapă a cerut time-out, au urmat 3 puncte consecutive pe serviciul Denisei Rogojinaru, campioanele câștigând în cele din urmă mai ușor decât s-au așteptat.

ȘTIINȚA: Sabina Moisa (1 punct), Ioana Baciu (19), Alexandra Badea (15), Alexandra Sobo (14), Denisa Rogojinaru (11), Anastasia Harelik (11), Mihaela Albu – libero. Au mai jucat: Olena Novgorodchenko și Yuliya Stoyanova. Antrenor: Florin Grapă.

BLAJ: Naoko Hashimoto (1 punct), Ioana Nemțanu (11), Adina Salaoru (8), Natasha Matseichyk (7), Martina Utla (2), Roxana Ivanof (2), Katja Medved – libero. Au mai jucat: Tsvetelina Zarkova (13), Adina Stanciu (2), Jacqueline Sousa (1), Ramona Rus (1). Antrenor: Branko Gajic.

Celelalte rezultate ale primei etape: Penicilina Iași – SCMU Craiova 3:2, Dinamo Romprest București – CSU Cluj 3:0, CSM Lugoj – CSU Medicina Tg. Mureș 0:3, CSM București – CSM Târgoviște 3:0 și CSM Satu Mare – Unic Piatra Neamț 3:1.

Sâmbătă, de la ora 11.30, în cadrul etapei a doua, Știința Bacău va juca din nou pe teren propriu, cu Penicilina Iași.

Foto: ȘTEFAN HUIBAN

Un comentariu la „Debut reconfortant / Știința Bacău – Volei Alba Blaj 3:0 (32-30, 25-21, 25-19)”

  1. Ma bucur de victoria obtinuta ,mult succes si in meciurile urmatoare. Se vede valoarea jucatoarelor si antrenorilor. FORTA STIINTA BACAU!!!!!!.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.